Cele mai citite
 


Expoziţie de picturi realizate de copii cu boli rare
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Zalău, 17 mar /Agerpres/ - O expoziţie cu tablouri realizate de copii care suferă de boli rare va fi vernisată miercuri, la Zalău, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Sălaj, transmite corespondentul AGERPRES.

"Pictorul Iurie Cojocaru, alături de Asociaţia Prader Willi Romania şi Unimpresa Cluj, au demarat proiectul intitulat 'Împreună pentru a da viaţă speranţei', încercând să scoată în evidenţă dimensiunea creativă a acestor copii, pentru a le asigura astfel şi o integrare în societate din punct de vedere cultural. Proiectul s-a concretizat în lecţii de desen pe care copiii le-au urmat sub atenta îndrumare a pictorului Iurie Cojocaru. Rezultatul acestei colaborări constă dintr-o serie de tablouri foarte frumoase. Fondurile care vor rezulta în urma vânzării tablourilor vor fi utilizate în scopul de a face mai frumoasă viaţa acestor copii", a declarat, marţi, Linda Borş, responsabil teritorial al Unimpresa Cluj.

Asociaţia Prader Willi Romania (APWR) a fost fondată în 2003, din dorinţa de a uni eforturile comune ale pacienţilor, ale familiilor şi ale specialiştilor, pentru a oferi o viaţă mai bună tuturor persoanelor din România care suferă de boli rare.
În octombrie 2005, a fost deschis Centrul de Informare pentru Bolile Genetice Rare. Acesta este primul centru de acest gen deschis în România şi îşi propune să funcţioneze ca un centru de resurse pentru pacienţi, pentru familiile lor şi specialiştii implicaţi în diagnosticarea şi în managementul acestor boli.
În septembrie 2008, în cadrul Camerei de Comerţ Cluj, Unimpresa Cluj şi Asociaţia Prader Willi Romania au implementat un alt proiect, Trust of Trust - "Împreună pentru a oferi speranţă şi încredere".

Scopul proiectului a fost acela de a atrage atenţia asupra situaţiei din România a pacienţilor care suferă de boli rare şi de a sensibiliza comunitatea oamenilor de afaceri din Cluj şi din zonele adiacente, în vederea sprijinirii acestor persoane. AGERPRES/(Sebastian Olaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.