Cele mai citite
 


Reorganizarea DSP-urilor şi a rezidenţiatului, în dezbatere publică
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii supune dezbaterii publice proiectele actelor normative privind reducerea duratei de pregătire prin rezidenţiat pentru unele specialităţi şi reorganizarea direcţiilor de sănătate publică.
Ministerul Sănătăţii intenţionează reducerea duratei de rezidenţiat cu un an pentru 37 de specialităţi, marea lor majoritate fiind specialităţi medicale sau paraclinice, printre care bolile infecţioase, dermatovenerologice, expertiza medicală a capacităţii de muncă, endocrinologia, pediatria, recuperare medicină fizică balneologie, reumatologie, anatomie patologică, epidemiologie, igiena etc.
De asemenea, se propune reducerea cu 2 ani a duratei de pregătire pentru specialităţile chirurgie cardiovasculară şi medicină sportivă. Măsura este aprobată de către rectorii universităţilor de medicină şi farmacie.
Ministerul Sănătăţii va reorganiza structura direcţiilor de sănătate publică prin reducerea funcţiilor de conducere de la 5 la 3. Asta înseamnă eliminarea, din fiecare direcţie de sănătate publică, a două posturi de directori adjuncţi coordonatori, în total 84 de funcţii de conducere la nivelul întregii ţări.
Reorganizarea direcţiilor de sănătate publică presupune şi reducerea unor posturi administrative, ocupate de funcţionari publici, şi a funcţiilor de conducere, dar nu înseamnă disponibilizarea medicilor sau a personalului medical practicant.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, şi-a exprimat nemulţumirea privind activitatea direcţiilor de sănătate publică, subliniind faptul că eficienţa acestora nu este corelată cu structura organizatorică ce vizează între 67 şi 326 de posturi ocupate.
După analiza contractelor colective de muncă, în urma cărora acum dacă s-ar efectua reduceri de personal ar trebui plătite până la 24 salarii compensatorii, oficialii ministerului vor decide restructurarea acestor unităţi.
Pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea transparenţă decizională, vor fi postate Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1509/2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialităţi medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală şi Ordinul pentru aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durata rezidenţiatului va fi redusă pentru 39 de specialităţi Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că durata rezidenţiatului va fi redusă pentru 39 de specialităţi.
Organizarea, funcţionarea şi certificarea Centrelor de Expertiză pentru Boli Rare - în dezbatere publică Ordinul privind organizarea, funcţionarea şi metodologia de certificare a Centrelor de Expertiză pentru Boli Rare (CEBR) a fost lansat în dezbatere publică vineri, de către Ministerul Sănătăţii, care aşteaptă, până în data de 21 martie, observaţii şi propuneri privind proiectul de act normativ.
MS: Se reduce durata de pregătire prin rezidenţiat în unele specialităţi Medicii vor avea nevoie de mai puţini ani pentru a se titulariza într-o specialitate, având în vedere că, începând cu concursul din acest an, se va reduce durata de pregătire prin rezidenţiat pentru unele specialităţi, se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
MS a lansat în dezbatere publică proiectul privind coplata Ministerul Sănătăţii a lansat, vineri, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea Contractului - cadru pentru asigurarea asistenţei medicale în perioada 2011 - 2012, în care sunt incluse şi prevederile referitoare la coplată.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Proiect MS: Rezidenţiatul cuprinde instruire teoretică şi practică pe durata a 3 până la 7 ani Rezidenţiatul cuprinde instruire teoretică şi practică pe durata a 3 până la 7 ani în funcţie de specialitate şi se organizează pe domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, în regim de programe cu timp integral, în formele pe loc şi pe post, prevede un proiect pus marţi în dezbatere publică de...