Cele mai citite
 


CMR se opune deciziei de reducere a salariilor cu 25%
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România, (CMR), întrunit vineri, îşi manifestă în mod ferm opoziţia faţă de decizia Guvernului de a reduce cu 25% veniturile medicilor din sectorul public.
Consiliul Naţional al CMR consideră că o asemenea măsură, pe lângă faptul că este ineficientă în rezolvarea deficitului bugetar, este şi nedreaptă atât timp cât majoritatea medicilor din sistemul public sunt plătiţi din fonduri obţinute prin prestări de servicii medicale şi nu prin transfer de la buget.
Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România solicită Guvernului să facă un raport, care să prezinte modalitatea în care au fost alocate fondurile de la buget şi din împrumuturile externe în 2009, precum şi măsurile active în combaterea crizei.
Reprezentanţii CMR nu sunt de acord 'să dea un cec în alb celor care în lunile martie şi aprilie au fost incapabili să evalueze starea corectă a economiei României'.
Consiliul Naţional (CN) al CMR susţine mişcările revendicative împotriva sărăcirii populaţiei şi recomandă membrilor săi să participe la acestea. Totodată, CN al CMR face un apel de conştiinţă la parlamentarii medici, indiferent de partidul politic din care fac parte, ca în acest moment dificil să facă o alegere: să respecte decizia de partid sau să respecte interesele corpului medical şi ale pacienţilor.
'Opţiunea le aparţine şi dacă vor alege partidul, vor trebui să înţeleagă că s-au autoexclus din corpul medical', se arată în Declaraţia Consiliului Naţional al CMR.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMR consideră inacceptabilă măsura reducerii salariilor Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, consideră măsura de reducere a salariilor cu 25% drept o măsură periculoasă pentru sistemul de sănătate.
Vasile Astărăstoae: Sperăm ca în Guvern să se găsească fonduri pentru creşterea veniturilor rezidenţilor Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, speră ca în Guvern să se găsească fonduri pentru ca veniturile medicilor rezidenţi să crească.
Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii CMR au căzut de acord asupra proiectului pilot privind statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, cele două părţi căzând de acord asupra conţinutului proiectului de modificare a Legii 95/2006, proiectului pilot privind statutul spitalelor şi privind...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae este de acord cu transparentizarea înţelegerilor dintre medici şi companiile de medicamente Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat joi că este de acord cu propunerea ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, privind transparentizarea înţelegerilor dintre medici şi companiile de medicamente.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.