Cele mai citite
 


Medicamentele Amgen şi Glaxo pentru osteoporoză primesc aprobare de la UE
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Osteoporoza
 

Medicamentul îndelung aşteptat al Amgen pentru osteoporoză Prolia sau denosumab a fost aprobat în Europa pentru tratarea osteoporozei, a anunţat compania americană vineri, potrivit Reuters.

Unda verde din partea Comisiei Europene (CE) - una aşteptată în condiţiile în care Agenţia europeană pentru medicamente şi-a dat avizul în decembrie - marchează prima aprobare a produsului la nivel mondial.

GlaxoSmithKline va contribui la comercializarea medicamentului în Europa, ocupându-se de promovarea unui produs despre care se crede că va avea încasări de miliarde de dolari anual din vânzări.

Prolia este administrată odată la şase luni ca injecţie subcutanată şi este primul dintr-o nouă categorie de medicamente concepute pentru a inhiba proteinele care activează celule care distrug oasele.

Medicamentul va fi folosit în principal pentru tratarea femeilor aflate la menopauză care au osteoporoză sau a bărbaţilor care suferă de cancer de prostată, ambele categorii având un risc ridicat de fracturi.

În SUA, Administraţia pentru alimentaţie şi medicamente urmează să decidă în luna iulie dacă Prolia poate fi folosită pentru tratarea osteoporozei.

Prolia va concura în tratarea osteoporozei cu o categorie de medicamente numită bifosfonaţi, precizează Reuters.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Osteoporoza: o boală silenţioasă şi neglijată Când femeile abordează problema osteoporozei pe internet, o fac mai ales pentru a menţiona efectele secundare ale tratamentelor prescrise. Este concluzia unui studiu prezentat cu ocazia celui de-al 24-lea congres al Societăţii franceze de reumatologie, care are loc în aceste zile la Paris, scrie săptămânalul...
Ziua Mondială a Osteoporozei, dedicată protecţiei oaselor În România 1,3 milioane de femei - una din trei femei cu vârsta de peste 50 de ani - se confruntă cu probleme legate de osteoporoză.
Osteoporoza la femei Osteoporoza este o afectiune frecventa mai ales la femei. Ea apare in perioada de menopauza, este in general asimptomatica, nu doare si se diagnosticheaza fie printr-un screening activ dupa ce persoana intra in aceasta perioada, fie cu ocazia unei fracturi.
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Prevenirea osteoporozei Prevenirea permite reducerea cu 50% a riscurilor de fracturi asociate cu osteoporoza. Obiectivul principal consta in prevenirea fracturilor, dar si a durerilor de spate, cauzate de tasarea vertebrelor.