Cele mai citite
 


Bacău: Confort sporit pentru unii pacienţi în Spitalul de pediatrie
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii ai căror părinţi au posibilităţi financiare vor putea beneficia, contracost, în Spitalul de Pediatrie Bacău de condiţii de cazare deosebite în cazul în care vor avea nevoie de îngrijiri medicale în respectiva unitatea spitalicească finanţată de stat.
Conducerea spitalului a găsit un sponsor care să finanţeze amenajarea a şase-şapte rezerve după standardele europene, destinate doar câte unui copil şi părintelui său.

'Camerele vor fi reabilitate de la zero şi vor avea un confort sporit, urmând a fi vopsite în culori pastelate şi a avea gresie şi faianţă, frigider, televizor, calculator şi chiar jucării', spune Gabriel Drug, managerul spitalului.

Părinţii care vor alege să stea cu copilul în perioada internării într-una dintre aceste rezerve 'vor suporta o taxă rezonabilă, nu exclusivistă', promite conducerea spitalului băcăuan.

Costul investiţiei este de 22.000 lei.

Conducerea unităţii medicale din Bacău speră că de 1 Iunie, Ziua Copilului, să fie gata primele două asemenea ,,garsoniere' spitaliceşti.

În municipiul Bacău nu există, în prezent, nici o clinică particulară de pediatrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Personal şi pacienţi de la Ambulatoriul de Pediatrie, evacuaţi din cauza unor scurgeri de clor Personalul şi pacienţii din opt cabinete medicale ale Ambulatoriului Spitalului de Pediatrie din Bacău au fost evacuaţi marţi, după ce s-au produs scurgeri de clor de la o butelie ce asigura epurarea apelor uzate din instituţie.
Bacău:Taxa la externare, însumată într-o lună, abia ajunge pentru doar câţiva zeci de metri de tifon Taxa de externare, însumată, încasată într-o lună de spitalele băcăuane drept coplată pentru serviciile medicale acordate abia ajunge pentru câţiva zeci de metri de tifon.
Bacău: A început construirea primului centru pediatric din România specializat integral pe îngrijirea bolilor paliative Asociaţia Lumina din Bacău, în parteneriat cu Fundaţia daneză Velux, oferă "O şansă la Demnitate" copiilor diagnosticaţi cu boli incurabile, prin punerea pietrei de temelie, joi, a construcţiei primului centru pediatric de tip "Hospice" dedicat integral îngrijirilor paliative pediatrice din România.
Bacău: A fost închisă Secţia de pediatrie a SJU unde un copil era legat cu un ham de pat Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău unde fusese observat un copil de un an şi jumătate legat cu un ham de pat a fost închisă pentru igienizare, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Anda Dumitrescu.
Bacău: Speranţe pentru Spitalul de Pediatrie propus pentru comasare Criteriile noi de clasificare a unităţilor medicale cu paturi ar putea conduce la continuarea activităţii independente a Spitalului de Pediatrie Bacău, propus spre comasare cu Spitalul Judeţean de Urgenţe.
Bacău: Prima clinică privată de stomatologie din judeţ realizată cu fonduri europene, inaugurată Prima clinică privată de stomatologie din Bacău realizată cu fonduri europene a fost luni deschisă în municipiul reşedinţă de judeţ.