Cele mai citite
 


Dr. Florin Chirculescu: Sperăm să nu se ajungă la o grevă ca în Franţa şi Germania
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatul Medicilor 'Dr. Ion Cantacuzino', recent constituit, susţine protestele de luni, a declarat reprezentantul acestuia, dr. Florin Chirculescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
'Medicii vor veni la lucru, dar vor vedea doar urgenţele. Suntem într-o grevă românească de peste o lună şi jumătate pentru că nu avem ce ne trebuie ca să operăm. Am fi avut şi azi un pacient de operat, dar l-am amânat, noroc că nu era urgenţă, pentru că nu aveam fire. Pacienţii sunt informaţi că nu avem ce ne trebuie când vin la spital şi trebuie să-şi cumpere leucoplast, tifon, faşă etc. Un pacient ne-a donat 500 de euro acum ca să cumpărăm fire, dar asta nu este o soluţie. Nu este pentru prima dată când amânăm operaţiile din lipsa materialelor. Problema este că atunci când avem urgenţe trebuie să improvizăm. Ne aflăm la nivelul anilor '50, deşi suntem în 2010. Ne deprofesionalizăm şi nu mai putem vorbi de decenţă medicală', a sp us dr. Florin Chirculescu.

El a subliniat că la acest sindicat al medicilor, care ar fi trebuit organizat de mult, se raliază tot mai mulţi doctori din Gorj, Vâlcea, Iaşi, Sibiu, Timişoara.

'Sper să nu se ajungă la o grevă în sănătate ca în Franţa şi Germania', a afirmat dr. Florin Chirculescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cumpără materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru chirurgie cardiovasculară Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti vrea să achiziţioneze, printr-o procedură de licitaţie deschisă, materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru chirurgie cardiovasculară, potrivit unui anunţ publicat sâmbătă în SEAP.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti precizează că are toate materialele şi medicamentele necesare răniţilor din Colectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a precizat, duminică, că deţine toate materialele sanitare şi medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.
Spitalul Universitar Bucureşti va avea un heliport funcţional cel mai probabil la începutul lui 2017 Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea, cel mai probabil în prima parte a anului viitor, un heliport funcţional, în urma semnării miercuri de către managerul unităţii medicale şi reprezentantul Grupului de companii MaxBet a unui protocol de colaborare.
Premieră în cardiologia intervenţională, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti Două proceduri de implantare a unui dispozitiv numit stand pentru bifurcaţii au fost realizate miercuri în premieră naţională la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.
UPDATE ANI: Şef de secţie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, incompatibil Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul şefei de secţie la spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti Ana Maria Vlădăreanu.
Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă (surse) Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au declarat luni pentru AGERPRES surse medicale.