Cele mai citite
 


MFP: Cheltuielile cu bunuri şi servicii în bugetul de stat au scăzut cu 3,5 la sută
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 28 mai /Agerpres/ - Cheltuielile cu bunuri şi servicii, la nivelul bugetului de stat, din care sunt finanţate ministerele şi celelalte instituţii publice din administraţia centrală şi unde Guvernul a putut interveni în mod direct, au scăzut cu 3,5 la sută în primele patru luni din 2010 faţă de perioada similară din 2009, precizează Ministerul Finanţelor Publice /MFP/.
În perioada ianuarie-aprilie 2010, cheltuielile cu bunuri şi servicii s-au situat la 1,115 miliarde lei, comparativ cu 1,155 miliarde lei în primele patru luni ale anului trecut.
La nivelul bugetului general consolidat a fost consemnată însă o creştere cu 6,7 la sută a cheltuielilor cu bunuri şi servicii pe fondul sporirii acestui tip de cheltuieli la nivelul bugetelor locale, cu 13,5 la sută.
La nivelul instituţiilor finanţate integral din venituri proprii din administraţia centrală s-a înregistrat o diminuare a cheltuielilor cu cinci la sută (în cifre nominale acestea fiind de 1,598 miliarde lei în primele patru luni ale anului 2010 faţă de 1,683 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului 2009).
La nivelul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate s-a înregistrat o creştere cu 2,7 la sută (în cifre nominale acestea fiind de 4,571 miliarde lei în primele patru luni ale anului 2010 faţă de 4,449 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului 2009), această creştere fiind necesară îndeosebi pentru plata de medicamente şi servicii medicale.
La nivelul bugetelor locale, s-a înregistrat o creştere cu 13,5 la sută, la 3,263 miliarde lei în primele patru luni ale anului 2010 faţă de 2,876 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului 2009.
Pentru întărirea disciplinei financiare, la nivelul autorităţilor locale a fost elaborat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, un proiect de lege pentru modificarea Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, proiect care urmează a fi analizat de către Guvern şi transmis la Parlament în perioada imediat următoare.
MFP mai menţionează că în anul 2009, faţă de anul 2008, s-au înregistrat diminuări la nivelul bugetului general consolidat ale cheltuielilor cu bunurile şi serviciile cu 14,2 la sută, din care la nivelul bugetului de stat s-a înregistrat o diminuare de 29,1 la sută. AGERPRES/
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bugetul MS şi cel al Fondului unic naţional de asigurări sociale, aprobate în unanimitate Bucureşti, 9 ian /Agerpres/ - Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2010, în valoare de 4,191 miliarde de lei, în creştere cu 6,06% faţă de execuţia preliminară pentru anul 2009 (3,952 miliarde de lei) a fost aprobat, sâmbătă, în unanimitate de membrii comisiilor pentru buget-finanţe din Parlament...
Dan Pereţianu (CFSMR): Noul proiect de Lege a sănătăţii nu rezovă problemele cu care se confruntă sistemul sanitar Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România este împotriva noului proiect de Lege a sănătăţii, deoarece documentul nu conţine prevederi clare şi explicite prin care pot fi rezolvate problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc la ora actuală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe...
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Vasile Cepoi: Noul proiect de lege a sănătăţii prevede autonomia managerială şi financiară a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat, marţi, că noul proiect de lege în domeniu prevede, printre altele, autonomia managerială şi financiară a spitalelor şi că medicii nu vor mai fi bugetari.
Dorel Săndesc (MS): Probabil în decembrie vom depune la Parlament un proiect privind statutul personalului medical Un proiect de lege privind statutul personalului medical va fi depus cel mai probabil în luna decembrie la Parlament pentru a intra în circuitul legislativ, a declarat joi într-o dezbatere secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc.
Proiect de lege pentru stimularea natalităţii, depus la Parlament Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus marţi la Parlament o iniţiativă legislativă pentru stimularea natalităţii, care oferă posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale să acorde părinţilor o indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, pe lângă cea asigurată...