Cele mai citite
 


Constanţa: Colectă publică pentru strângerea de fonduri necesare desfăşurării activităţii Spitalului Judeţean
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a demarat organizarea unei 'colecte publice' pentru strângerea de fonduri necesare achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unitate care nu mai are bani pentru a-şi putea continua activitatea.
Purtătorul de cuvânt al CJ, Cristian Moldovanu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că patru casete pentru colectarea banilor au fost deja amplasate pe holul instituţiei pe care o reprezintă şi într-un supermarket din oraş, alte opt urmând a fi duse în mall-uri.

'Sunt casete din lemn şi plastic, încuiate cu lacăte. Ele sunt amplasate în spaţii aflate sub monitorizare video', a menţionat reprezentantul CJ Constanţa.

Totodată, vor fi deschise două conturi, în lei şi în valută, iar la o televiziune locală va fi organizat un teledon pentru strângerea de fonduri.

Potrivit lui Moldovanu, 'situaţia în care se află cel mai mare spital din judeţ este fără precedent şi aşa cum cetăţenii au fost solidari cu sinistraţii din judeţele inundate în anii anteriori, CJ strângând ajutoare materiale, bani şi construind case pentru sinistraţi, CJ iniţiază acum o colectă publică pentru salvarea vieţilor oamenilor care au nevoie de îngrijiri medicale'.

Pe 26 mai, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat că dacă Spitalul Judeţean nu va primi fondurile necesare pentru medicamente şi materiale sanitare, CJ va fi nevoit să ia decizia restrângerii activităţii unităţii medicale.

'CJ Constanţa atrage atenţia în mod public Guvernului României, premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă , ca urmare a neonorării obligaţiilor contractuale de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS)', a afirmat preşedintele CJ.

Acesta a atras atenţia asupra consecinţelor care pot fi deosebit de grave, mai ales în perioada sezonului estival, când SCJU are obligaţia de a asigura servicii medicale pentru cel puţin un milion de turişti, pe lângă cei peste 700.000 de locuitori ai judeţului.


Pe 19 mai, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Florian Stoian, a declarat, într-o conferinţă de presă, că unitatea 'riscă să ajungă în situaţia altor spitale din ţară care nu-şi mai pot desfăşura activitatea', menţionând, totodată, că datoriile pe care le are unitatea către furnizorii produsele necesare desfăşurării actului medical depăşesc 20 de milioane de lei.

Potrivit medicului, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) ar fi trebuit să-i vireze spitalului o diferenţă de 2,35 milioane de lei pentru serviciile medicale desfăşurate în luna aprilie, sume care nu au intrat în cont, şi, în aceste condiţii, unitatea medicală nu a putut asigura decât plătirea salariilor angajaţilor şi a utilităţilor dar nu şi a tichetelor de masă nu se mai acordă.

'Nu am putut face plăţi pentru fondul de pensii, şomaj şi asigurări de sănătate. Avem un deficit de zece miliarde de lei vechi la Trezorerie, pentru că nu avem cum să plătim', a afirmat dr. Stoian.

SCJU, cel mai mare spital din judeţul Constanţa, are 1300 de paturi şi peste 1.800 de angajaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: CJ solicită fonduri pentru ca Spitalul Judeţean să mai poată funcţiona Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat, miercuri, că dacă Spitalul Judeţean nu va primi fondurile necesare pentru medicamente şi materiale sanitare, va fi nevoie ca activitatea unităţii medicale să fie restrânsă.
Dolj: Preşedintele unei case de asigurări de sănătate, acuzat că a primit stimulente băneşti Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Administraţie, Ringo Dămureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la numai patru zile după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de reducere a salariilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, preşedintele CJAS Dâmboviţa, Georgeta...
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Timiş: Fonduri suplimentare pentru spitale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a suplimentat fondurile destinate unităţilor cu paturi din teritoriu aflate în relaţie contractuală cu CJAS, pentru a sprijini buna desfăşurare a actului medical.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.