Cele mai citite
 


Attila Cseke: O să avem un proiect de debirocratizare a actelor administrative emise de MS
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la finalul unei întâlniri de peste cinci ore cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară că ministerul are în pregătire un proiect de debirocratizare a diverselor acte administrative care se emit la nivelul instituţiei.
'O să avem un proiect de debirocratizare a diverselor acte administrative care se emit la nivelul Ministerului Sănătăţii (MS), începând de la certificate de medic specialist şi primar, până la certificate de conformitate ale medicilor. Pentru acestea vom stabili o procedură cu implicarea obligatorie a DSP-urilor, în sensul în care cetăţenii să nu mai fie nevoiţi să vină la Bucureşti pentru a-şi depune documentaţia, pentru a completa acea documentaţie, ci această activitate să fie desfăşurată la nivelul judeţelor', a arătat Cseke.
Ministrul a arătat că, în două-trei săptămâni direcţiile de sănătate publică vor primi un ghid de utilizare, pentru a ştii ce trebuie să facă pentru fiecare emitere de act administrativ şi care sunt documentele care trebuie cerute pentru depunerea dosarului.
'Rugămintea pe care am adresat-o şi care a fost prezentă şi în ghid şi care este şi o cerere către cei care depun aceste dosare, este aceea de a fi primite dosare care sunt complete din punct de vedere al documentaţiei, pentru că altfel nu vom rezolva problema. Dacă se vor primi dosare incomplete înseamnă că dosarul incomplet vine la Bucureşti, de la Bucureşti se reîntoarce la judeţul respectiv. Deci la nivel local va trebui să avem pe cineva care se uită foarte atent la aceste dosare şi transmit dosarul complet pentru ca la Bucureşti să poată fi emis certificatul, care la fel va fi transmis la judeţul respectiv, ca medicul, ca cetăţeanul să nu mai vină la Bucureşti', a subliniat Attila Cseke. AGERPRES/(Dorina Matiş)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Mureş: Ministrul Sănătăţii, la deschiderea Congresului Naţional de Farmacie din România Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a participat, joi, la deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Congresului Naţional de Farmacie din România, subliniind că, în ultimii ani, reţeaua de farmacii a cunoscut o dezvoltare însemnată în ţara noastră, numărul farmacii dublându-se practic în 10 ani.
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...
Ministrul Sănătăţii a anunţat plata tuturor datoriilor către farmacii Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, joi, la Târgu Mureş, că au fost plătite toate datoriile către farmacii.
Attila Cseke anunţă că vor fi 'schimbări semnificative' la conducerea spitalelor Târgu Mureş, 28 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că de la preluarea portofoliului de nu a schimbat niciun manager de spital din ţară, însă vor urma schimbări, în primul rând pe criterii de eficienţă.