Cele mai citite
 


Tratamente stomatologice gratuite pentru elevi şi adulţi
miercuri, 18 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mar /Agerpres/ - Peste două sute de copii şi peste o mie de adulţi din sectorul al Capitalei au beneficiat de tratamente stomatologice gratuite şi de asemenea au fost efectuate peste 75000 de consultaţii medicale, în primul an de la înfiinţarea Complexului Multifuncţional ''Caraiman'', a declarat Angelica Juracopschi, directorul complexului.

''Anul acesta punem la dispoziţia cetăţenilor cu venituri reduse şi mai multe servicii medicale, în funcţie de nevoile specifice fiecărei persoane: servicii medicale şi de recuperare la domiciliu, precum şi cabinete dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie'', a adăugat Angelica Juracopschi.

Bucureştenii cu venituri reduse din sectorul 1 care au probleme de sănătate beneficiază de o gamă largă de servicii medicale gratuite oferite de Primăria sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional ''Caraiman''.
Centrul oferă gratuit servicii de asistenţă medicală stomatologică prin cele şapte cabinete stomatologice modern utilate, servicii de planificare familială, ORL, analize citologice - pentru prevenţie şi depistare cancer -, medicină de familie, radiologie, chirurgie generală, psihiatrie, ginecologie şi oftalmologie.
Pentru persoanele nedeplasabile- vârstnici şi persoane cu diverse dizabilităţi -complexul dispune de patru unităţi medicale mobile - ambulanţe noi, dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie şi cu personal calificat - care asigură îngrijiri medicale la domiciliu şi transportul pacienţilor către sau de la spital la domiciliu.
Centrul medical dispune şi de o unitate mobilă de stomatologie, dotată cu un aparat de radiologie dentară, care va ajunge la persoanele netransportabile pentru a le asigura asistenţa medicală de specialitate, ori de câte ori este nevoie.
Persoanele care pot beneficia de serviciile Complexului Multifuncţional ''Caraiman'' trebuie să aibă demiciliul legal pe raza sectorului 1, să aibă vârsta legală de pensionare conform Legii 19/2000 sau să fie persoane cu handicap sau instituţionalizate în cadrul centrelor rezidenţiale existente în cadrul DGASPC Sector 1. De asemenea, de serviciile gratuite ale centrului pot beneficia copii cu vârsta sub 18 ani, tineri cu vârsta de până la 26 de ani, dacă urmează cursurile de zi ale unei instituţii de învăţământ acreditat, dar şi persoane aflate în şomaj, persoane beneficiare de venit minim garantat şi alte cazuri aflate în evidenţa serviciilor de asistenţă socială pe baza de referire scrisă din partea DGASPC S1 (persoane fără identitate identificate pe raza Sectorului 1 etc).
Persoanele care au nevoie de asistenţă medicală la domiciliu, pot telefona, la numărul de telefon, apelabil 24 de ore din 24, 021/9644, iar pentru programare la cabinete se poate suna zilnic la numerele de telefon 021/224.40.27/28/29 şi 021/224.40.73.
Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul ''Caraiman'' este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Centrul medical, deschis de Primăria Sectorului 1, dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie. AGERPRES/(Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Analize gratuite la Complexul Caraiman, cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani cu domiciliul în Sectorul 1 vor putea să-şi testeze glicemia, să-şi controleze tensiunea arterială, precum şi să efectueze testul pentru depistarea osteoporozei gratuit, de marţi, 4 octombrie, până pe 10 octombrie, la Complexul Multifuncţional Caraiman, cu prilejul...
Peste 10.000 de vizite medicale gratuite la domiciliul vârstnicilor Pensionarii cu venituri reduse din sectorul 1 al Capitalei, care au probleme grave de sănătate, beneficiază de servicii medicale gratuite la domiciliu.
''Spital'' la domiciliu pentru vârstnicii din sectorul 1 al Capitalei Pensionarii cu venituri reduse din sectorul 1 al Capitalei, cu probleme grave de sănătate, beneficiază de servicii medicale gratuite la domiciliu.
Comunicat de presă - Primăria Sectorului 1 Analize gratuite de "Zilele Vârstnicului", la Complexul Caraiman
Reduceri de preț de până la 15% la tratamente stomatologice, prin cardul de fidelitate Dental Excellence Clinica Dental Excellence anunță lansarea oficială a programului său de fidelitate, prin care pacienții și membrii familiilor acestora pot beneficia de reduceri de preț de până la 15% la produse și tratamente stomatologice, prin solicitarea unui card de fidelitate, în mod gratuit. ...
Covasna: Asistenţii medicali generalişti vor gratuitate la cursurile de revalorizare şi recunoaştere a calificării în UE Asistenţii medicali generalişti din judeţul Covasna care au absolvit înainte de 1 ianuarie 2007 şi care trebuie să participe la un program de completare şi perfecţionare a pregătirii profesionale, dacă doresc să obţină certificat de calificare recunoscut în Uniunea Europeană, cer ca aceste cursuri să...