Cele mai citite
 


Mureş: Ministrul le-a prezentat şefilor Direcţiilor de Sănătate proiectul de reducere a funcţiilor de conducere
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul întâlnirii cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, proiectul de reorganizare a acestora, care presupune renunţarea la 84 de funcţii de conducere.
'Am prezentat noul proiect de reorganizare a DSP-urilor pe nişte principii pe care noi le considerăm necesare: reducerea numărului funcţiilor de conducere, de la cinci la trei; vor rămâne un director coordonator şi doi directori coordonatori adjuncţi, unul pe partea financiar-contabilă şi celălalt director adjunct pe asistenţă sanitară. Am discutat şi despre acest proiect de ordin. Proiectul de ordin este pe site-ul Ministerului începând de astăzi şi în momentul în care procedura de dezbatere publică este îndeplinită, îl vom trimite la Monitorul Oficial. Înseamnă două funcţii de conducere mai puţin la fiecare DSP, înmulţit cu 42, deci 84 de funcţii de conducere. Nu au fost proteste', a susţinut Cseke Attila.
Ministrul a precizat că prin reducerea a câte două funcţii la fiecare direcţie vor rămâne la conducere cei 'numiţi azi' iar când va exista Legea funcţionarului public va fi organizat concurs pe aceste funcţii.
În privinţa întâlnirii de peste cinci ore, de vineri, de la Târgu Mureş, Cseke Attila a arătat că acest gen de întâlniri se doresc a fi permanentizate, la intervale de trei-patru luni.
'Este nevoie de o comunicare directă între DSP-uri şi Minister, evident (...). Am discutat despre eficientizarea activităţii DSP-urilor, le-am cerut o implicare mai accentuată în comunicarea politicii sanitare la nivelul judeţelor, le-am cerut o implicare mai activă în comunicarea către pacienţi, în primul rând în ceea ce înseamnă drepturile pacienţilor, a programelor care se derulează', a subliniat ministrul Sănătăţii.
Cseke Attila a spus că le-a prezentat şefilor DSP-urilor noul proiect al guvernului privind malpraxisul.
'Am vorbit despre noul proiect de guvern privind malpraxisul, unde DSP-urile au o importanţă prin comisia de malpraxis, care va trebui eficientizată pe aceste prevederi legale, cu o posibilitate, pentru prima dată, de a exista o înţelegere în faza administrativă între pacientul care a suferit prejudiciul respectiv şi personalul medical, cu posibilitatea de mediere între personalul medical şi pacient, cu obligaţia furnizării de date şi informaţii - o prevedere foarte importantă, care astăzi nu este prezentă şi care va trebui supravegheată de DSP-uri', a precizat Cseke.
Ministrul a mai menţionat că printre problemele ridicate de reprezentanţii direcţiilor a fost distribuţia sumelor în judeţe pe diverse programe şi că le-a promis şefilor acestor instituţii că va cere CNAS să facă o evaluare mai atentă şi o prioritizare a sumelor.
'Adică, dacă avem institute care au activitate mai complexă, atunci în acel judeţ va trebui alocată o sumă mai importantă', a arătat Cseke.
Ministrul le-a mai cerut DSP-urilor să explice mai des public măsurile care sunt implementate, referindu-se la legislaţia nouă cu privire la concediile medicale.
'Mă bucur că aici deja au apărut primele semne, nu mă bucur că au fost amendaţi unii, dar înţeleg şi îi felicit pe cei de la Casa Judeţeană Galaţi, care deja au dat primele amenzi pe noua reglementare. Acest lucru va trebui urmărit, DSP-urile au această sarcină, de a explica în judeţ fenomenul, care a luat amploare şi ce implică această nouă reglementare', a afirmat Cseke Attila. AGERPRES /(Dorina Matiş)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
Mureş: Cel mai modern spital privat din ţară, inaugurat de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat, joi, la Târgu Mureş, cel mai modern spital privat din ţară, Nova Vita Hospital, realizat în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro, suportată de omul de afaceri Virgil Mailat.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Mureş: Ministrul Cseke Attila promite reanalizarea comasării spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că procesul de reorganizare a spitalelor din România va continua, însă a adăugat că lista cu propunerile de comasare a unităţilor sanitare va fi reanalizată.
Cseke Attila: Am primit deja propuneri legate de reducerea rezidenţiatului Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Bistriţa, că deja a început să primească propuneri concrete de reducere a rezidenţiatului din partea unor universităţi, printre acestea numărându-se şi Universitatea de Farmacie şi Medicină din Târgu Mureş.