Cele mai citite
 


MS: Eliberarea documentelor pentru recunoaşterea calificărilor româneşti în UE s-ar putea face şi la DSP-uri
sâmbătă, 29 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 mai /Agerpres/ - Eliberarea documentelor necesare recunoaşterii calificărilor româneşti în Uniunea Europeană, dar şi alte certificate necesare activităţii personalului medical s-ar putea face la sediile direcţiilor de sănătate publică, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Potrivit sursei citate, în acest fel medicii şi asistenţii medicali care îşi desfăşoară activitatea în ţară nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la Bucureşti pentru obţinerea actelor de care au nevoie.
În perioada următoare, direcţiile de sănătate publică vor primi ghiduri cu date despre tipul documentelor pe care le vor putea elibera şi modalităţile în care se va desfăşura această activitate.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, s-a întâlnit la Târgu Mureş cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu, cu care a discutat despre noul mod de reorganizare a unităţilor deconcentrate şi despre activitatea acestora după finalizarea procesului de descentralizare.
Reprezentanţii sistemului medical au mai dezbătut şi alte teme de actualitate, precum organizarea concursului de rezidenţiat, în special a rezidenţiatului pe post.
MS a pus în dezbatere publică proiectul ordinului privind reorganizarea direcţiilor de sănătate publică. Ministerul Sănătăţii intenţionează reducerea funcţiilor de conducere din aceste unităţi de la 5 la 3. Acest aspect înseamnă eliminarea, din fiecare direcţie de sănătate publică, a două posturi de directori adjuncţi coordonatori, în total 84 de funcţii de conducere la nivelul întregii ţări. AGERPRES/(AS)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
Attila Cseke: O să avem un proiect de debirocratizare a actelor administrative emise de MS Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la finalul unei întâlniri de peste cinci ore cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară că ministerul are în pregătire un proiect de debirocratizare a diverselor acte administrative care se emit...
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...
Concurenţă de 6,2 candidaţi pe un loc la examenul de intrare în rezidenţiat la medicină dentară, la UMF Târgu Mureş Pentru cele 273 de locuri scoase la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie s-au înscris 567 de candidaţi, concurenţa cea mai mare fiind la medicină dentară, unde...
Examenul de rezidenţiat - pe 20 noiembrie; înscrierea candidaţilor - între 14 şi 28 octombrie Sesiunea 2016 a examenului naţional de rezidenţiat va avea loc pe data de 20 noiembrie, înscrierea candidaţilor urmând a se face în perioada 14 - 28 octombrie, la sediile direcţiilor judeţene de sănătate publică şi a municipiului Bucureşti.