Cele mai citite
 


Olt: Copilul din Şerbăneşti a fost înmormântat
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Copilul de nouă ani din comuna Şerbăneşti, mort din cauza unui şoc septic suferit în urma unei fracturi de antebraţ, a fost înmormântat duminică, fiind condus pe ultimul drum de sute de localnici afectaţi de drama familiei.
Copilul a murit din cauza unei septicemii după ce a suferit o fractură a antebraţului stâng şi a fost internat, externat şi apoi din nou internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde, până la amputarea braţului i s-au administrat, potrivit rudelor, numai algocalmin şi paracetamol.
Familia băiatului avea drept unice venituri un ajutor social şi alocaţiile celor trei copii.
Pentru înmormântare familia Grigore a apelat la ajutorul vecinilor şi rudelor şi a primit 1000 de lei de la preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu.
Acesta a declarat că la următoarea şedinţă de consiliu va iniţia un proiect de hotărâre pentru ajutorarea familiei Grigore cu o sumă de bani pe care o va stabili de comun acord cu consilierii.
În urma decesului copilului s-au deschis mai multe anchete, de către direcţia de Sănătate Publică Olt, Colegiul Medicilor, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt, toate având scopul de a stabili dacă este vorba de nerespectarea procedurilor medicale, de culpă medicală şi dacă este cineva vinovat de decesul minorului.
Conducerea DSP Olt a anunţat sancţiuni drastice în cazul în care se va dovedi că este vorba de nerespectarea procedurilor medicale şi se va merge chiar până la desfacerea contractelor de muncă pentru cadrele medicale. AGERPRES/(Cristina Matei)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Conducerea Spitalului din Slatina exclude posibilitatea ca decesul copilului să fie cauzat de lipsa antibioticelor Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Reprezentanţii Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au exclus duminică posibilitatea ca decesul copilului de 9 ani, mort în urma unei septicemii după ce a suferit o fractură la antebraţ, să fie cauzat de lipsa antibioticelor din această unitate medicală.
Olt: Medicul Tusciuc cercetat de procurori pentru mită Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a început cercetarea medicului chirurg Mircea Tusciuc pentru luare de mită după ce părinţii copilului de nouă ani din comuna Şerbăneşti care a murit din cauza unei fracturi la mână au declarat că au dat 20 de lei medicului Tusciuc pentru a opera copilul.
Roxana Dragomir spune că nu înţelege decizia de demitere de la conducerea Spitalului Judeţean Slatina Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir, demisă de ministrul Sănătăţii în urma decesului copilului din Şerbăneşti, spune că nu înţelege decizia luată în privinţa ei.
Olt: Doi medici din Slatina acuzaţi de ucidere din culpă, condamnaţi la închisoare Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, inculpaţi într-un dosar penal de ucidere din culpă, au fost condamnaţi la închisoare printr-o sentinţă a Judecătoriei Slatina pronunţată miercuri.
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Managerul şi directorul medical al Spitalului de urgenţă din Slatina, demişi de ministrul Sănătăţii Bucureşti, 30 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii a semnat, duminică, ordinul de demitere din funcţie a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir, şi a directorului medical, dr. Alina Chiriac.