Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii cere pedepsirea celor vinovaţi de moartea copilului de nouă ani din Serbăneşti
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 30 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a exprimat, duminică, indignarea faţă de cazul copilului de nouă ani din Şerbăneşti care a decedat în urma unei fracturi la mână după ce a fost internat în Spitalul Judeţean din Slatina, arătând că din cauza unor astfel de neglijenţe are de suferit credibilitatea sistemului sanitar.
'Sunt indignat. Nu am pregătire medicală, dar nu cred că este normal ca, în anul 2010, într-o ţară civilizată, un copil sau tânăr să moară din cauza unei fracturi. (...) Nu aceasta este valoarea sistemului sanitar românesc. Avem personal medical bine pregătit, devotat şi responsabil, dar din cauza unor astfel de neglijenţe şi situaţii inexplicabile din punctul meu de vedere, credibilitatea sistemului sanitar are de suferit şi toate minunile medicale pe care adevăraţii profesionişti le săvârşesc sunt umbrite şi uitate', afirmă ministrul, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.
Cseke Attila afirmă că, indiferent dacă sistemul sanitar nu poate fi judecat la fel ca şi celelalte sisteme, vinovaţii trebuie să înceapă să plătească, dacă se constată că s-au făcut greşeli, în special din lipsă de responsabilitate. 'Numai aşa putem intra în normalitate', a declarat el.
O comisie a Ministerului Sănătăţii va verifica, sub aspect administrativ şi organizatoric, cazul copilului de nouă ani din comuna Şerbăneşti care a decedat, în timp ce era transportat cu un elicopter al SMURD la Bucureşti, după ce suferise o intervenţie chirurgicală în urma căreia i s-a amputat mâna stângă, din cauza unei gangrene gazoase. AGERPRES/(AS)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Comisa de Control a MS propune desfacerea contractului de muncă a medicilor în cazul copilului decedat la Spitalul din Slatina Comisa de Control a Ministerului Sănătăţii propune desfacerea contractului de muncă a celor doi medici şi sesizarea Colegiului Medicilor în cazul copilului decedat în urma unei fracturi la Spitalului de Urgenţă Slatina, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Un normativ nou de personal pentru unităţile sanitare cu paturi Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a pregătit un nou proiectul de ordin privind modificarea normativului de personal care se va afla postat de marţi pe pagina de web a sa www.ms.ro, secţiunea Dezbatere publică, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis AGERPRES.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...