Cele mai citite
 


Directorul DSP Olt: Sunt mici inadvertenţe în foaia de observaţie a pacientului
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică audiază, la această oră, cadrele medicale care au tratat copilul de 9 ani care a murit, după ce medicii i-au amputat o mână, urmând să stabilească dacă au fost respectate procedurile medicale, a declarat, duminică, preşedintele DPS Olt, medicul cardiolog Florin Paraschiva.
Paraschiva a precizat că este aşteptată de la Bucureşti şi o comisie ministerială de anchetă formată din experţi ortopezi şi în chirurgie infantilă şi abia după o analiză, împreună cu această comisie, DSP Olt va lua decizii privind cadrele medicale care au tratat copilul.
Şeful DSP Olt a spus că din analiza făcută până în prezent şi din declaraţiile medicilor rezultă că 'în mare au fost respectate procedurile medicale şi sunt doar mici inadvertenţe. Adică în Foaia de observaţie sunt datele la care a fost consultat copilul scrise greşit'.
Florin Paraschiva a negat informaţiile potrivit cărora DSP Olt ar fi propus demiterea conducerii Spitalului şi suspendarea pe perioada anchetei a medicilor care l-au tratat pe copil. 'După ce ne elucidăm asupra întregului dosar medical ne vom consulta şi vom face propuneri. Măsurile pe care le putem lua sunt pe cale administrativă şi pot fi avertisment sau chiar desfacerea contractului de muncă, dacă se constată că nu s-au respectat procedurile. Cel care stabileşte dacă e sau nu vorba de culpă medicală e Colegiul Medicilor', a mai spus Paraschiva.
Joi, un copil de 9 ani din comuna Şerbăneşti a murit, într-un elicopter SMURD care îl transporta de la Spitalul Judeţean Slatina spre Bucureşti, după ce suferise o intervenţie chirurgicală în urma căreia i s-a amputat mâna stângă, din cauza unei gangrene gazoase. Copilul a fost adus duminica trecută la spital cu fractură de antebraţ la ambele oase şi a fost tratat timp de trei zile cu algocalmin şi paracetamol supozitoare.AGERPRES/(Cristina Matei)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Conducerea Spitalului din Slatina exclude posibilitatea ca decesul copilului să fie cauzat de lipsa antibioticelor Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Reprezentanţii Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au exclus duminică posibilitatea ca decesul copilului de 9 ani, mort în urma unei septicemii după ce a suferit o fractură la antebraţ, să fie cauzat de lipsa antibioticelor din această unitate medicală.
Olt: Cardiolg din Slatina suspendat pentru că a tratat de infarct un pacient care nu avea această afecţiune Unui cardiolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina i-a fost suspendat contractul de muncă începând de miercuri după ce medicul respectiv a tratat timp de două zile de infarct un pacient care nu suferea de această afecţiune.
Olt: SJU Slatina va sesiza Colegiul Medicilor în cazul nou-născutului decedat Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Romeo Stănculescu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că spitalul va sesiza Colegiul Medicilor Olt în cazul nou-născutului care murit la naştere.
Prăbuşire elicopter SMURD: Cercetarea la faţa locului, finalizată; la anchetă au participat şi experţi Eurocopter Procurorii au finalizat cercetarea la faţa locului în cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova, iar la anchetă au participat şi experţi ai companiei Eurocopter din Germania.
Olt: Doi medici din Slatina acuzaţi de ucidere din culpă, condamnaţi la închisoare Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, inculpaţi într-un dosar penal de ucidere din culpă, au fost condamnaţi la închisoare printr-o sentinţă a Judecătoriei Slatina pronunţată miercuri.
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...