Cele mai citite
 


Managerul şi directorul medical al Spitalului de urgenţă din Slatina, demişi de ministrul Sănătăţii
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 30 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii a semnat, duminică, ordinul de demitere din funcţie a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir, şi a directorului medical, dr. Alina Chiriac.
Potrivit unui comunicat de presă, decizia ministrului Sănătăţii este motivată de faptul că managerul unităţii medicale şi directorul medical au încălcat prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 14/11.01.2010 privind aprobarea metodologiei de raportare a evenimentelor deosebite care implică actul medical în unităţile sanitare cu paturi aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii.
Conform acestei prevederi legale, conducerea spitalului era obligată să anunţe imediat autorităţile despre decesul băiatului de 9 ani şi condiţiile în care acesta s-a produs.
'Conducerea spitalului a anunţat evenimentul după trei zile de la producerea acestuia şi numai după ce presa a semnalat cazul', se arată în comunicatul citat.
Un băiat de nouă ani din comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, a murit pe 27 mai din cauza unui şoc septic suferit în urma unei fracturi de antebraţ.
Copilul a fost internat, externat şi apoi din nou internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde, până la amputarea braţului i s-au administrat, potrivit rudelor, numai algocalmin şi paracetamol. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Roxana Dragomir spune că nu înţelege decizia de demitere de la conducerea Spitalului Judeţean Slatina Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir, demisă de ministrul Sănătăţii în urma decesului copilului din Şerbăneşti, spune că nu înţelege decizia luată în privinţa ei.
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.
Prahova: Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus, marţi, demararea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în urma unor declaraţii ale unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă.
Dorin Florea (PDL): Ministrul Sănătăţii să se ocupe de reforme, nu de pedepsirea medicilor care spun adevărul Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea, primar al municipiului Târgu Mureş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, trebuie să se ocupe în primul rând de reforma sistemului sanitar şi nu de pedepsirea medicilor care spun adevărul.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...