Cele mai citite
 


Olt: Conducerea Spitalului din Slatina exclude posibilitatea ca decesul copilului să fie cauzat de lipsa antibioticelor
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Reprezentanţii Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au exclus duminică posibilitatea ca decesul copilului de 9 ani, mort în urma unei septicemii după ce a suferit o fractură la antebraţ, să fie cauzat de lipsa antibioticelor din această unitate medicală.
'Dacă de la spital lipsesc medicamente, nu e vorba de antibiotice, ci poate, uneori, de medicamente calmante şi seruri. Însă sunt secţii unde permanent sunt asigurate antibioticele cu prioritate, cum sunt secţiile pentru copii, Terapia Intensivă, Unitatea de Primire Urgenţe. Aşadar, în acest caz, al copilului din Şerbăneşti, care a murit după ce a făcut cangrenă, nu a fost vorba că nu i s-au administrat antibiotice, pentru că nu existau. La secţiile unde sunt trataţi copiii există medicamente, mai ales antibiotice' a declarat purtătoarea de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, Cristina Tihan.
Directorul Spitalului Judeţean Slatina, Roxana Dragomir, a admis că este posibil ca părinţii copilului care a murit, în urma complicaţiilor apărute după o fractură la mână, să fi cumpărat supozitoare cu paracetamol, afirmând că dacă copilului i s-ar fi prescris antibiotice acestea ar fi fost asigurate din farmacia spitalului.
'Suntem un spital cu peste 33 milioane lei datorii, dintre care jumătate sunt datorii la medicamente şi radioactivi. În aceste condiţii, mai lipsesc uneori din medicamentele calmante şi seruri, dar tot asigurăm antibioticele. Acum asigurăm serurile numai pentru urgenţe. Cazurile care nu reprezintă urgenţe îşi achiziţionează serurile. În cazul calmantelor, uneori, avem mai multe, alteori numai Algocalmin sau Piafen, spre expemplu, dar sunt şi calmante pentru urgenţe. Pot spune sigur că nu lipsa medicamentelor a fost cauza care a determinat înrăutăţirea stării de sănătate a copilului sau decesul acestuia', a insistat Roxana Dragomir.
Mai multe anchete au început în acest caz la SJU Slatina Colegiul Medicilor Olt şi Direcţia de Sănătate Publică Olt, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt şi Ministerul Sănătăţii.
La rândul său, conducerea spitalului din Slatina a început, vineri, o anchetă în cazul copilului care a murit pe 27 mai de septicemie, după o intervenţie chirurgicală în urma căruia i s-a amputat braţul. SJU Slatina s-a autosesizat şi a luat deja declaraţii de la toţi medicii implicaţi în acest caz, urmând să stabilească dacă este vorba de o culpă medicală, caz în care cei vinovaţi riscă sancţiuni mergând până la desfacerea contractelor de muncă.
Purtătorul de Cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Claudia Radu, a precizat că deocamdată este vorba de verificări, vor fi audiate cadrele medicale. 'lIPJ s-a autosesizat şi aşteptăm concluziile medico-legale pentru a şti cauza morţii copilui şi dacă este sau nu cazul să ne continuăm ancheta. Mai avem nevoie şi de rezultatul anchetei Colegiului Medicilor care nici nu a început, cazul va fi luat în discuţie peste două zile de Colegiul Medicilor. Nu cercetăm pe nimeni, facem numai audieri preliminare' a explicat Claudia Radu.
Şi Direcţia de Sănătate Publică Olt a început o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba de malpraxis.
Copil care a murit în urmă cu trei zile a fost internat pe 23 mai cu fractură de antebraţ stâng. Medicul care l-a internat pe copil, Constantin Iancu, i-a pus atelă gipsată şi pe data de 26 mai, dimineaţa, în urma unei radiografii de antebraţ copilul a fost externat. În seara zilei în care a fost externat, copilul a fost readus la spital cu stare agravată, iar diagnosticul a fost de cangrenă. Băiatul fost internat din nou şi supus imediat unei intervenţii chirurgicale. Joi dimineaţa, pe 27 mai, a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale de către medicul Mircea Tusciuc, în urma căreia i s-a amputat mâna. Ulterior, a fost transportat la Terapie Intensivă şi, întrucât starea copilului se înrăutăţea, a fost chemat un eclicopter SMURD pentru a-l transporta la Bucureşti. La ora 17:50, pe 27 mai, copilul, intubat şi ventilat artificial, a plecat cu elicopterul, spre Bucureşti, unde a murit.
Anul trecut, la finele lunii ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din oraşul Drăgăneşti, a fost adus la UPU şi apoi 'pasat' pe la mai multe secţii ale spitalului fără a primi îngrijiri medicale. După patru ore, pacientul murea pe holurile UPU, fără să i se fi făcut manevre de resuscitare. După moartea bărbatului, un medic de la UPU a rămas făr drept de practică timp de un an de zile, i s-a desfăcut contractul de muncă şi au fost făcute mai multe anchete. În acest caz, ancheta IPJ Olt nu este nici în prezent finalizată, pentru că lipseşte rezultatul anchetei derulate de Colegiul Naţional al Medicilor.AGERPRES/(Cristina Matei)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Colegiul Medicilor a decis anchetarea disciplinară a medicilor Iancu şi Tusciuc Preşedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache, a anunţat că forul, întrunit marţi pentru a analiza cazul chirurgului Mircea Tusciuc şi al ortopedului Paul Iancu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a decis anchetarea disciplinară a celor doi medici. Aceştia au tratat un copil de 9...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Olt: Spitalul Slatina le-a desfăcut contractele de muncă medicilor Iancu şi Tusciuc Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Colegiul Director al instituţiei au decis marţi desfacerea contractelor de muncă medicului ortoped Paul Iancu şi medicului specialist în chirurgie infantilă Mircea Tusciuc, pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu în cazul...
Olt: Medicul Tusciuc cercetat de procurori pentru mită Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a început cercetarea medicului chirurg Mircea Tusciuc pentru luare de mită după ce părinţii copilului de nouă ani din comuna Şerbăneşti care a murit din cauza unei fracturi la mână au declarat că au dat 20 de lei medicului Tusciuc pentru a opera copilul.