Cele mai citite
 


Roxana Dragomir spune că nu înţelege decizia de demitere de la conducerea Spitalului Judeţean Slatina
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir, demisă de ministrul Sănătăţii în urma decesului copilului din Şerbăneşti, spune că nu înţelege decizia luată în privinţa ei.
Ea a declarat, duminică, după aflarea hotărârii ministrului Cseke Attila, că a informat încă de vineri reprezentanţii MS despre moartea copilului de nouă ani, internat pentru o banală fractură la mână.
Totodată, Dragomir susţine că, în acelaşi timp, a informat şi Colegiul Medicilor din Olt, căruia i-a cerut o anchetă.
Roxana Dragomir a fost demisă, duminică, de ministrul Sănătăţii, alături de directorul medical, dr. Alina Chiriac.
Unul dintre membrii comisiei ministeriale, care efectuează un control la Spitalul Judeţean, a dat de înţeles că vor urma şi alte demiteri.
Decizia ministrului Sănătăţii de demitere a conducerii spitalului din Slatina este motivată de faptul că managerul unităţii medicale şi directorul medical au încălcat prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 14/11.01.2010 privind aprobarea metodologiei de raportare a evenimentelor deosebite care implică actul medical în unităţile sanitare cu paturi aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii.
Conform acestei prevederi legale, conducerea spitalului era obligată să anunţe imediat autorităţile despre decesul băiatului de 9 ani şi condiţiile în care acesta s-a produs.
'Conducerea spitalului a anunţat evenimentul după trei zile de la producerea acestuia şi numai după ce presa a semnalat cazul', susţine MS.
Un băiat de nouă ani din comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, a murit pe 27 mai din cauza unui şoc septic suferit în urma unei fracturi de antebraţ.
Copilul a fost internat, externat şi apoi din nou internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde, până la amputarea braţului i s-au administrat, potrivit rudelor, numai algocalmin şi paracetamol.AGERPRES/(Cristina Matei)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Managerul şi directorul medical al Spitalului de urgenţă din Slatina, demişi de ministrul Sănătăţii Bucureşti, 30 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii a semnat, duminică, ordinul de demitere din funcţie a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir, şi a directorului medical, dr. Alina Chiriac.
Prahova: Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus, marţi, demararea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în urma unor declaraţii ale unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă.
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
Cseke Attila: Comisa de Control a MS propune desfacerea contractului de muncă a medicilor în cazul copilului decedat la Spitalul din Slatina Comisa de Control a Ministerului Sănătăţii propune desfacerea contractului de muncă a celor doi medici şi sesizarea Colegiului Medicilor în cazul copilului decedat în urma unei fracturi la Spitalului de Urgenţă Slatina, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va efectua o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dispus marţi Corpului de Control să efectueze o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov în cazul ambulanţei care transporta cinci persoane.