Cele mai citite
 


Grevă de solidaritate în unităţile sanitare cu întreruperea lucrului
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' au intrat, luni dimineaţă, în grevă de solidaritate cu profesorii şi funcţionarii publici, care au declanşat grevă generală pe termen nelimitat,.
Membrii Sanitas vor întrerupe lucrul în intervalul 8.00-24.00, a declarat liderul sindical Viorel Rotilă.

'Declanşare grevei are ca fundament juridic solidaritatea cu organizaţiile sindicale aflate în grevă şi este motivată totodată de respingerea categorică a reducerii salariilor cu 25 la sută şi solicitarea aplicării celei de-a treia soluţii pentru ieşirea ţării din criză', susţine Rotilă.

Sindicaliştii consideră că, setul de măsuri ce trebuie luate de Guvern trebuie să aibă la bază, în special, măsuri vizând reducerea altor tipuri de cheltuieli bugetare, reintroducrea impozitului progresiv, readucerea nivelului contribuţiei la asigurările sociale de sănătate (angajatori şi angajaţi) la nivelul din 2004, creşterea bazei de 'impozitare' pentru contribuţia la asigurările sociale de sănătate, reducerea risipei banului public prin depolitizarea tuturor funcţiilor de conducere din sectorul public şi reducerea evaziunii fiscale.

Conform liderului sindical, luni, angajaţii care sunt membri ai FSS din unităţile sanitare vor asigura doar serviciile de urgenţă şi îngrijirile de urgenţă ale pacienţilor internaţi.

În acelaşi timp, sindicaliştii vor protesta în curtea unităţilor, asigurând desfăşurarea unei treimi din activitate, conform legii.

Prin acest demers, Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România se alătură măsurilor de protest în curs de desfăşurare la nivel naţional.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congresul Federaţiei Solidaritatea Sanitară a luat decizia de a nu declanşa grevă în perioada următoare Federaţia Solidaritatea Sanitară din România nu va declanşa grevă în perioada următoare, potrivit unei decizii luate vineri de Congresul FSS.
Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu greva generală dacă situaţia sectorului sanitar nu va fi reglementată Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară": Solicitările sindicaliştilor din Administraţie sunt legitime Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România anunţă că este solidară cu greva declanşată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie şi consideră că solicitările acesteia sunt legitime şi îndreptăţite, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.
Sindicaliştii din Sănătate pichetează Ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, în perioada 9 -13 aprilie Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.