Cele mai citite
 


MS şi CNAS vor realiza un audit al programului naţional de endoprotezare
miercuri, 18 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mar /Agerpres/ - O comisie comună a Ministerului Sănătăţii (MS) şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va realiza un audit al programului naţional de endoprotezare.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului remis miercuri AGERPRES, ministrul Sănătăţii Ion Bazac a luat act "cu îngrijorare" de modul în care un cadru medical, care efectua serviciul de gardă într-un spital de ortopedie din Capitală, a considerat că trebuie să solicite sume de bani pentru realizarea unei operaţii de protezare.

"Este regretabil că încă mai există în unele unităţi sanitare, cadre medicale care au un comportament imoral, ilegal şi lipsit de profesionalism, aşa cum am văzut astăzi. Reamintesc că, în România, toţi cetăţenii asiguraţi beneficiază de proteze, gratuit, din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate. Pacienţii trebuie să ştie că, din moment ce ei contribuie la constituirea Fondului Naţional de Asigurări de Sănătate, au dreptul la intervenţii chirurgicale de protezare fără a mai achita alte sume de bani. În acest context, am dispus înfiinţarea unei Comisii care până vineri, 27 martie a.c. trebuie să îmi prezinte o situaţie exactă a sistemului de endoprotezare", a declarat ministrul Sănătăţii.
Mai mult, tot atunci pe site-ul ministerului, www.ms.ro va fi activat un link pe care pot să îl acceseze toţi cetăţenii pentru a afla informaţii la zi referitoare la stocul de proteze şi la centrele în care se realizează protezarea.
De asemenea, pacienţii sunt rugaţi să sesizeze la linia gratuită TELVERDE 0800800885 sau la adresa de mail cetedoare@ms.ro situaţiile în care li se solicită sume de bani pentru servicii la care au dreptul să beneficieze gratuit.
În România, există 57 de centre în care se realizează implantarea de proteze pe diferite tipuri şi 47 în care se realizează înlocuirea protezei primare.
Anul trecut au fost realizate 11.550 de endoproteze şi implanturi segmentare de coloană în valoare de 33,2 milioane de lei.
Pentru anul 2009 programul de endoprotezare are un buget de 33,2 milioane de lei, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristian Buşoi, nominalizat la conducerea CNAS:Voi solicita un audit, după care voi stabili priorităţile (interviu) Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, nominalizat de premierul Victor Ponta în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), va solicita un audit intern, după care, împreună cu şeful Executivului şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, va stabili priorităţile mandatului...
M10 propune un program naţional de expertizare a spitalelor Partidul M10 propune demararea unui program naţional de expertizare şi sanitizare a spitalelor din România, sub monitorizarea unui grup de experţi internaţionali, dar şi lansarea, în paralel, a unui audit naţional al sistemului de sănătate, pentru a afla exact de câţi medici şi asistente este nevoie...
FEDRA cere Ministerului Sănătăţii şi CNAS decontarea terapiei pentru copiii şi tinerii diagnosticaţi cu autism Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) solicită Ministerului Sănătăţii şi CNAS soluţii concrete pentru decontarea reală şi eficientă a terapiei pentru toţi copiii şi tinerii diagnosticaţi cu autism - decontarea unui număr de 90 de puncte per specialist...
CNAS: Gestionarea vaccinării se realizează de Ministerul Sănătăţii prin DSP-uri Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate precizează luni, printr-un comunicat de presă, că nu are atribuţii în derularea programelor de vaccinare.
Curtea de Conturi: Cheltuieli nelegale şi prejudicii de 9,4 milioane de lei în cadrul Programului naţional de diabet zaharat Curtea de Conturi spune că, în cadrul Programului naţional de diabet zaharat, în perioada 2012-2014, au fost efectuate cheltuieli nelegale, care au cauzat prejudicii în valoare de peste 9,4 milioane de lei.
CNAS: 124 de paciente au beneficiat de Programul de protezare mamară Un număr de 124 de paciente au beneficiat de Programul de protezare mamară început în aprilie 2014, pentru anul în curs fiind prevăzut un buget pentru 800 de paciente, a declarat marţi cu prilejul unei dezbateri Oana Costan, director în cadrul CNAS.