Cele mai citite
 


Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului Universitar protestează
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În faţa Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, aproximativ 100 de angajaţi ai unităţii protestează, scandând lozinci cum ar fi: 'Jos guvernul', 'Vrem în ţară, nu vrem afară'.
Preşedintele Sindicatului 'Ion Cantacuzino', dr. Florin Chirculescu, a declarat pentru AGERPRES că angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că le vor scădea salariile cu 25%, considerând că nu este legal.

'Spitalele au contract cu CNAS, sunt furnizori de servicii şi sunt plătiţi cu bani dintr-un fond privat, cel pentru sănătate, la care contribuie fiecare cetăţean şi nu ar trebui ca salariile angajaţilor din sănătate să fie reduse. Nu se respectă nici legislaţia, respectiv Codul muncii, medicii neprimind spor de noapte, ore suplimentare. În plus, la toate acestea se adaugă condiţiile de neacceptat în care trebuie să se lucreze, pacienţii trebuind să-şi procure când ajung la spital şi cele mai elementare materiale - aţă chirugicală, pansamente şi medicamente', a spus dr. Florin Chirculescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Lucian Duţă (CNAS): Sistemul de urgenţă a fost şi rămâne în proprietatea statului Sistemul de urgenţă a fost şi va rămâne în proprietatea statului, a declarat preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş a cumpărat dezinfectanţi de la societăţi din judeţul Mureş Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş a cumpărat dezinfectanţi, în valoare de 3.045 de lei, fără TVA, de la societăţile Axia Medical SRL şi Intercoop SRL, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, pe 27 mai.
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.