Cele mai citite
 


Vaslui: Sute de cadre medicale protestează în curţile spitalelor
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de cadre medicale, medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui protestează, luni, în curtea unităţii sanitare, împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern.
Cei 300 de grevişti scandează lozinci împotriva guvernului Boc şi afirmă că vor rămâne în curtea unităţii sanitare până după amiază.

''Situaţia este dramatică, oamenii la acest moment mai au o speranţă că guvernul va reveni asupra deciziilor luate. Dramele cred că vor apărea după 16 iulie când aceştia nu vor mai putea să îşi achite ratele şi vor fi daţi afară din case. Ne-am săturat să fim cei care achităm costurile tuturor reformelor'', a declarat, luni, Daniela Clătinici, lider Sanitas Vaslui.

La acţiunea de protest din curtea SJU Vaslui s-au alăturat şi mai mulţi pensionari din sistemul sanitar.

''Am 37 de ani de muncă în sistem şi nu suport să mi se ia dreptul meu. Cu ce m-am ales după o muncă fără libere. Am 65 de ani şi doar 600 de lei pensie'', a declarat Emilia Iordache, pensionară.

De asemenea, 30 de cadre de la Spitalul Orăşenesc din Negreşti şi 110 de la Spitalul Municipal din Huşi se află în grevă, procentul cadrelor medicale din judeţul Vaslui care au aderat la grevă fiind de 68 la sută.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui aproximativ 120 de angajaţi protestează timp de o oră în curtea instituţiei, fiind vorba în mare parte de salariaţi care se află în afara programului.

Toate salvările care vor merge la intervenţii vor folosi sirenele si girofarurile din dotare, indiferent de gradul de urgenţă.

La Spitalul de Urgenţe din Bârlad, 150 de cadre medicale protestează în curte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vaslui: Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au întrerupt lucrul timp de două ore Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au protestat, miercuri faţă de problemele salariale din sistemul sanitar şi de volumul foarte mare de muncă, oprind activitatea timp de două ore.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Mitinguri de protest la SJU Craiova şi Serviciul de Ambulanţă Dolj Peste 500 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova şi peste 30 de salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă Dolj au protestat luni dimineaţă în curtea spitalului craiovean.
Bacău: Simulare a unei intervenţii în caz de cutremur la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău Un exerciţiu în cursul căruia a fost vizat modul de acţiune în cazul unui cutremur s-a desfăşurat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bacău, cu participarea a mai mult de 150 de cadre medicale, dar şi a pacienţilor a căror stare de sănătate le-a permis sa fie prezenţi la această simulare...