Cele mai citite
 


Cluj: Personalul medical, în grevă
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale care lucrează în Spitalul Judeţean din Cluj au intrat, luni, în grevă şi s-au adunat în curtea clinicii, unde au stat mai multe ore. Ele au susţinut astfel acţiunile de protest care se desfăşoară în toată ţara, dar au declarat că vor asigura cazurile de urgenţă şi tratamentele bolnavilor de pe secţie. În acelaşi timp, ambulanţierii am protestat pornind, pentru câteva minute, sirenele de la maşinile aflate în curte.
''Toţi angajaţii sunt în grevă de solidaritate, cred că peste 300 de persoane au intrat în grevă şi sunt alături de noi. Oamenii au marşat destul de bine. Nu lucrăm, asigurăm doar urgenţele dar vom face grevă doar astăzi şi din nou la votarea moţiunii'', a declarat prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia Cluj, Ovidiu Bărlean.

Acesta a specificat că printre protestatari se numără şi medici, nu doar asistente şi infirmieri.

''Data viitoare o să scoatem şi bolnavii cu noi în curte, că şi pe ei îi afectează măsurile guvernului. Este inadmisibil, avem datorii de 300 de milioane de lei vechi, avem un buget la jumătate faţă de ceea ce se estimase că este necesar şi că vom primi anul acesta. Ne trebuiau 120 de milioane de lei şi ei ne-au dat 76 şi mai şi spun să nu depăşim cheltuielile cu un leu'', a declarat Radu Vasile, liderul de sindicat al personalului administrativ din Spitalul Judeţean.

La rândul său, directorul Spitalului Clinic Judeţean, Cristina Ciortea, a declarat că deşi cadrele medicale sunt în grevă nu au existat probleme deosebite.

''Personalul se află în grevă de solidaritate pentru o zi, dar nu am primit reclamaţii din partea pacienţilor'', a spus Ciortea.

Şi ambulanţierii vor intra în grevă japoneză, în cursul zilei de marţi. Ei nu îşi vor întrerupe activcitatea, dar vor purta banderole albe.

'Luni am stabilit calendarul protestelor, marţi şi miercuri facem grevă fără încetarea activităţii, dar în 4 iunie vom face o grevă de avertisment de două ore, iar în 7 iunie declanşăm greva generală'', a declarat Lucian Martin, liderul de sindicat, care a precizat că marţi va avea loc?şi o mediere cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Liderul Sanitas Cluj: Deficitul de personal este accentuat de pacienţii care vin la spitale din alte judeţe Greva de avertisment a Federaţiei Sanitas s-a desfăşurat, în Cluj fără incidente majore, însă liderul de sindicat din acest judeţ susţine că deficitul de personal este atât de mare, încât angajaţii se află practic într-o permanentă stare de grevă de avertisment.
Mehedinţi: Cadrele medicale, timp de trei zile în grevă japoneză Cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin au intrat, luni, în grevă japoneză, a declarat pentru AGERPRES vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Mehedinţi, dr. Radu Iman.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.