Cele mai citite
 


Mitinguri de protest la SJU Craiova şi Serviciul de Ambulanţă Dolj
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 500 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova şi peste 30 de salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă Dolj au protestat luni dimineaţă în curtea spitalului craiovean.
Mitinguri de protest au avut loc luni dimineaţă şi la celelalte unităţi spitaliceşti din Craiova, precum Spitalul Municipal 'Filantropia', Spitalul de Neuropsihiatrie şi Spitalul nr.3 de Boli Infecţioase 'Victor Babeş'.

Potrivit liderului sindicatului SANITAS Dolj, Ileana Ionescu, la aceste mitinguri de protest au participat peste o mie de cadre medicale din Craiova. Alte acţiuni de protest au mai avut loc la celelalte spitale din Dolj, precum Spitalul de Psihiatrie 'Poiana Mare', Spitalul Orăşenesc Segarcea, Spitalul Municipal Calafat, Spitalul Orăşenesc Filiaş, Spitalul Municipal Băileşti şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni.

Oamenii au purtat pancarte pe care scria 'Caut ţară!', 'Vreau să trăiesc bine, sănătos şi educat!', 'Daţi buget la sănătate!' şi au scandat 'Jos Guvernul!', 'Jos Băsescu!', iar angajaţii Serviciului de Ambulanţă au ieşit cu maşinile de salvare cu sirenele puse.

De menţionat că, în judeţul Dolj, peste 8000 de angajaţi din administraţie, sănătate, şi penitenciare au intrat luni dimineaţa, potrivit liderilor sindicali, în grevă generală.

Astfel, peste 2.500 de angajaţi din instituţiile publice afiliaţi la Sindicatul 'Forţa Legii' au declanşat luni greva generală, însă, potrivit liderului de sindicat Ringo Dămureanu, au existat şi instituţii care nu au intrat în grevă cum ar fi Prefectura Dolj, Direcţia Judeţeană de Sport şi primăriile Sălcuţa, Siliştea Crucii şi Piscu Vechi.

Potrivit lui Dămureanu, salariaţii au venit la serviciu însă nu se va lucra, programul cu publicul nu s-a desfăşurat şi se va asigura o treime din activitate şi serviciile de urgenţă.

În cele trei penitenciare din Craiova au intrat în grevă generală peste 550 de salariaţi, aceştia purtând pe perioada protestului o banderolă albă distinctivă.

În Dolj peste 5.000 de angajaţi din sistemul sanitar au intrat în grevă generală şi potrivit liderului sindicatului Sanitas Dolj, Ileana Ionescu, greva generală are loc în toate spitalele din judeţ, în unităţile medicale, asigurându-se conform legii 30% din activitate.

Ileana Ionescu a mai spus că sindicatul pe care îl conduce a notificat în acest sens Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia de Muncă dar şi Prefectura Dolj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Mureş: Serviciul de Ambulanţă, în grevă generală, din motive salariale Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş a declanşat, luni, greva generală, în semn de solidaritate cu restul sindicatelor din sistemul bugetar, pentru motive salariale şi din cauza subfinanţării.
Dolj: Grevă de avertisment la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare Angajaţii Spitalului de Psihiatrie de la Poiana Mare, judeţul Dolj, au declanşat miercuri o grevă de avertisment de două ore în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi de faptul că salarizarea personalului nu se face în condiţiile legii.
Covasna: Cadrele medicale, în grevă generală fără întreruperea activităţii Aproximativ 1500 de cadre medicale din judeţul Covasna vor intra marţi în grevă, fără a întrerupe activitatea, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.
Dolj: Greva la Spitalul 'Filantropia' din Craiova Aproape 150 de medici, asistenţi, infirmiere de la Spitalul Municipal 'Filantropia' din Craiova au declanşat, miercuri, la prânz, o grevă voluntară în semn de protest faţă de reducerea salariilor cu 25% şi de tăierea sporurilor de la anatomopatologie şi a celor de urgenţă.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.