Cele mai citite
 


Specialişti internaţionali, la Congresul Internaţional de Endodonţie
miercuri, 18 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mar /Agerpres/ - Specialişti din şapte ţări europene participă, în perioada 18-21 martie, la Bucureşti, la Congresul Internaţional de Endodonţie, organizat de Asociaţia Română de Endodonţie (ARE) şi de Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Practică Privată în România (AMSPPR).

Evenimentul care se desfăşoară sub înaltul patronaj al preşedintelui României are ca principal scop, după cum susţin organizatorii, acela de a oferi medicilor stomatologi din România, pasionaţi de această specialitate, direct de la sursă experienţa profesională a unora dintre cei mai reputaţi endodonţi ai momentului pe plan mondial.

"Ne dorim în egală măsură ca această manifestare ştiinţifică să pună în valoare şi rezultatele competitive ale endodonţiei româneşti contemporane la care, alături de maeştrii lor, o contribuţie decisivă au adus în ultimii numeroşi colegi tineri extrem de entuziasmaţi, dotaţi profesional şi cu gândire prospectivă, pozitivă, de anvergură", a declarat, miercuri, preşedintele ARE, Andrei Iliescu.
Potrivit acestuia, în ultimul an endodonţia românească s-a dezvoltat foarte mult în comparaţie cu alte ţări aflându-se la foarte mică distanţă de ţările europene dezvoltate.
Acad. Andrei Iliescu a ţinut să precizeze că în principal congresul internaţional se adresează tinerilor doctori stomatologi pasionaţi de endodonţie, disciplină specializată în studiul şi tratamentul bolilor pulpei dentare, şi cu rezultate în această specialitate.
"Nu este uşor să formezi un astfel de specialist. Specialiştii în endodonţie se formează prin practică îndelungată, prin participarea la congrese internaţionale, prin achiziţionarea de cărţi de top în domeniu", a spus Iliescu.
La rândul său, preşedintele AMSPPR, Dan Grigorescu, a prezentat ca noutate faptul că pe parcursul congresului este organizată şi o expoziţie de tehnică dentară cu numele "Expodent".
AMSPPR a investit mult în organizarea acestui congres şi prin organizarea expoziţiei.
"Dorim ca expoziţia să nu fie un târg, ci un eveniment unde se pot căpăta informaţii şi se poate asista la aplicaţii, iar apoi medicii stomatologi să poată face comanda de aparatură în domeniu", a spus Dan Grigorescu.
La congres, susţin conferinţe şi workshop-uri cei mai buni profesionişti în domeniu din Europa printre care Omer Gorduysus, Michael Huelsmann, Claus Loest, Marga Ree, Peter Kiefner, Gianluca Gambarini, Matthias Gehnder, Emilia Ianes, Alexander Mersel, Paul Dummer, Michael Arnold, Th. Lambrianidis. AGERPRES/(Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul congres transfrontalier de medicină dentară Iaşi, 7 aprilie /Agerpres/ - Primul Congres Internaţional intitulat "Zilele Medicinei Dentare Iaşi – Chişinău" 2009, va fi organizat în perioada 1-4 aprilie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa din Iaşi.
Iaşi: Nume de marcă vor sosi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei...
Nume de marcă vor sosi la Iaşi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare...
Principiul “time is money”, preluat în stomatologie. DENTAL MEDICAL înjumătățește timpii de tratament Trei antreprenori români au deschis Dental Medical, o clinică stomatologică utilată cu echipamente de ultimă generație, în urma unei investiții care a depășit 300.000 de euro. Ei au implementat în planul de funcționare al clinicii un concept nou în România, stomatologia interdisciplinară, în...
Iaşi: Probleme actuale ale medicinei dentare şi tehnicile de ultimă oră, la al IV-lea Congres Internaţional al ADRE Specialişti din ţară şi străinătate vor discuta, începând de miercuri, despre probleme actuale ale medicinei dentare, soluţii inovative în terapia orală şi tehnici de ultimă generaţie în implantologia dentară, în cadrul celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie...
Congresul Comun de Stomatologie, Editia 2014 Peste 800 de medici stomatologi au participat la Congresul Comun de Stomatologie SRS GAO UTM, care a avut loc in perioada 11-13 septembrie la Crystal Palace Ballrooms - Bucuresti, evenimentul fiind organizat de Societatea Romana de Stomatologie in colaborare cu Societatile partenere si cu U...