Cele mai citite
 


Noi cazuri de intoxicaţii acute cu ciuperci, apărute în judeţul Arad
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În ultimele două zile, la nivelul judeţului Arad au apărut noi cazuri de intoxicaţie acută după consum de ciuperci din flora spontană.
'În ultimele două zile, au apărut cinci noi cazuri, aparţinând a două focare familiale, de intoxicaţie acută după consum de ciuperci din flora spontană pacienţii fiind internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad', a declarat luni dr. Dana Negru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad.

Potrivit sursei citate, primul focar, din oraşul Lipova, este alcătuit din trei consumatori adulţi, toţi simptomatici şi internaţi, unul dintre pacienţi aflându-se în momentul internării, în comă de gradul I, cel de al doilea focar din care fac parte trei consumatori adulţi, dintre care doi simptomatici şi internaţi, chiar dacă formele de boală sunt uşoare, fiind semnalat în comuna Buteni, de pe Valea Crişului Alb.

'Număr total de cazuri boală apărute în perioada 18-31 mai este de 10. Facem apel la cetăţeni să nu consume ciuperci din flora spontană deoarece, datorită mutaţiilor genetice, acestea au putut deveni otrăvitoare, chiar dacă înainte erau comestibile', a adăugat dr. Dana Negru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Cinci noi cazuri de intoxicaţie cu ciuperci Cinci noi cazuri de intoxicaţie cu ciuperci s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, la Spitalul Clinic de Urgenţă din Sibiu, din care doi pacienţi au fost internaţi, potrivit purtătorului de cuvânt, Decebal Todăriţă
Arad: Numărul persoanelor decedate în urma intoxicaţiilor cu ciuperci a ajuns la trei Numărul arădenilor care au murit în urma intoxicaţiilor acute cu ciuperci a ajuns la trei.
Dolj: DSP atenţionează populaţia că ciupercile culese din mediul natural pot produce intoxicaţii grave Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj atenţionează populaţia că ciupercile culese din mediul rural pot produce intoxicaţii grave, care survin din ce în ce mai frecvent din cauza lipsei de cunoştinţe ale culegătorului, a mutaţiilor genetice sau încrucişărilor care apar în natură, boala fiind...
Arad: Doi bărbaţi au decedat intoxicaţi cu ciuperci Doi arădeni au murit, iar alte cinci persoane au fost internate în stare gravă la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare, iar autorităţile medicale vor începe o campanie de atenţionare a populaţiei cu privire la riscul consumului de ciuperci din flora spontană.
DSP Bihor: În luna mai s-au înregistrat 27 de intoxicaţii cu ciuperci din flora spontană Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a anunţat vineri că şase persoane din localitatea Cordău s-au intoxicat cu ciuperci în cursul acestei săptămâni, patru dintre ei fiind internaţi de urgenţă, astfel numărul cazurilor de îmbolnăviri din cauza consumului de ciuperci fiind, în luna mai, de 27.
Maramureş: Copil internat de urgenţă după ce s-a intoxicat cu ciuperci Un băieţel în vârstă de patru ani din comuna Coltău a fost internat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, în urma unei intoxicaţii alimentare cu ciuperci.