Cele mai citite
 


Argeş: Grevă de solidaritate în spitale şi administraţie
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii spitalelor din judeţului Argeş, dar şi cei din administraţia publică, finanţe publice şi de la Penitenciarul Colibaşi, participă luni la greva de solidaritate cu personalul din învăţământ.
În toate cele 17 spitale din judeţul Argeş, salariaţii au intrat luni în grevă, fiind asigurată doar o treime din activitate, conform legii, a anunţat liderul Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică. Greviştii au purtat banderole, iar în curtea spitalului judeţean s-au strâns peste 400 de salariaţi, care au participat la un protest spontan, conform aceleiaşi surse.

Şi funcţionarii din Primăria Piteşti au luat parte la greva de solidaritate, care se va încheia la ora 16,00, odată cu terminarea programului de lucru. Potrivit liderului Sindicatului Independent al Salariaţilor din Primăria Piteşti, Mihai Foamete, la protest au participat peste 85% dintre angajaţii Primăriei şi instituţiilor subordonate.

La Penitenciarul Colibaşi, 253 din cei circa 280 de angajaţi au aderat la grevă, potrivit liderului sindical Nicolae Bărâcă. Aproximativ o sută de agenţi de pază s-au strâns pe platoul din faţa instituţiei şi au protestet faţă de anunţatele reduceri salariale şi de posibilele reduceri de personal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Miting de protest la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Peste 100 de persoane participă miercuri, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Argeş: Câteva sute de persoane la mitingul de protest de la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Câteva sute de persoane au participat miercuri seară, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar, în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Argeş: Protest spontan la Spitalul de Pneumoftiziologie din Piteşti Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie 'Sfântul Ilie' din Piteşti au întrerupt lucrul marţi, în semn de protest faţă de diminuarea drastică a veniturilor salariale pe ultimele luni.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Argeş: Angajaţii spitalului din Curtea de Argeş au protestat faţă de diminuarea unor sporuri Zeci de angajaţi ai Spitalului Municipal Curtea de Argeş au participat, marţi, la un protest spontan, nemulţumiţi de decizia Consiliului de Administraţie de a reduce unele sporuri, pentru a nu se depăşi plafonul salarial.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...