Cele mai citite
 


Dolj: Preşedintele unei case de asigurări de sănătate, acuzat că a primit stimulente băneşti
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Administraţie, Ringo Dămureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la numai patru zile după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de reducere a salariilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, preşedintele CJAS Dâmboviţa, Georgeta Zaharia, a primit stimulente de 5.900 de lei pentru luna martie.
''La numai patru zile după ce preşedintele României, Traian Băsescu, a anunţat acel drastic program de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, preşedintele dr.Nicolae Lucian Duţă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a premiat cu 59 milioane lei vechi un singur om, un director general, preşedinte al unei case de asigurări de sănătate a unui judeţ din România. Exemplele de acest fel sunt nenumărate şi considerăm imorală această guvernare care reduce drastic salariile angajaţilor de execuţie cu lefuri foarte mici, în schimb dau prime de 10 salarii minime pe economie unei singure persoane doar pentru că este obedientă politic', a declarat Ringo Dămureanu.
Potrivit unei adrese prezentate, din data de 10 mai, a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedintele CAS Dâmboviţa, Georgeta Zaharia, a primit 5.900 lei ca stimulente pe luna martie din ''fondul destinat stimulării personalului din Ministerul Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi structurile teritoriale ale acestora''.
Ringo Dămureanu a mai declarat că din această sumă se puteau plăti zece salarii minime sau 6-7 salarii ale unui funcţionar de execuţie din administraţia publică.
''Stimulentele sunt reglementate de lege, le iau mai multe instituţii bugetare. Atunci când se va decide să nu le mai luăm, nu le mai luăm. Am senzaţia că suntem puşi la zid. Ca şi cum noi, dacă nu lucrăm în producţie, nu e nevoie de noi, suntem inutili. S-a publicat că şefa de la Casa de Asigurări de Sănătate are un venit de 140.000.000 de lei vechi, ceea ce nu corespunde adevărului. În opinia mea, nu înseamnă decât încă o modalitate de a mă defăima, de a-mi aduce prejudicii de imagine. Niciodată în existenţa mea nu am avut un asemenea venit lunar. Banii din stimulente vin dintr-o muncă ce înseamnă colectare de contribuţii, înseamnă efort, muncă, responsabilitate. Este păcat să se arunce o anatemă asupra unui sistem întreg'', a declarat, contactată telefonic , Georgeta Zaharia, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: CAS poartă discuţii cu medicii de familie Craiova, 8 ian /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj i-a invitat, vineri, la discuţii atât pe reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină Generală din România - filiala Dolj, cât şi pe cei ai Patronatului Medicilor de Familie, după ce medicii de familie din Dolj au anunţat, joi, că...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Cluj: În România sunt prea multe Case de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele CFM Cluj Preşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM) Cluj, medicul Victor Eşanu, afirmă că numărul actual de Case de Asigurări de Sănătate (CAS) din România, care se ridică la 42, este mult prea mare raportat la populaţia ţării.
Sălaj: Director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Directorul de Relaţii Contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Marius Tăutu, a fost numit joi pe postul de director general interimar al instituţiei menţionate, după ce cu o zi înainte fostul director Cladiu Bârsan primise un ordin de revocare din funcţie.