Cele mai citite
 


Călăraşi: Salariaţii spitalului judeţean au aderat la grevă, dar fără a întrerupe activitatea
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea salariaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, nemulţumiţi de măsurile care urmează a fi luate de Guvern, au aderat la grevă, luni, fiind solidari cu profesorii, dar fără a întrerupe activitatea.
'Am purces la această grevă de solidaritate cu cadrele didactice, pentru că suntem în uniune cu ele şi, chiar dacă nu eram, tot am fi aderat la această grevă generală. Respingem acţiunile diversioniste care se referă la soarta copiilor, la viitorul copiilor, pentru că tocmai viitorul copiilor stă în aceste tăieri, reduceri de salarii, abuzive care vor strica mai mult viitorul copiilor', a declarat, pentru AGERPRES, reprezentantul sindicatului Integrarea Călăraşi, Nicolae Paraschiv.
El a susţinut că, la Spitalul Călăraşi sunt 200 de membri de sindicat, dintre care au aderat la grevă 95%.
'Restul sunt la fel de nemulţumiţi, dar cred că teama i-a făcut să nu semneze (pentru grevă - n.r.). Ei şi-au făcut treaba, în special urgenţele, aşa cum s-a stabilit la spitale (...). Nemulţumirea există şi să nu se înţeleagă prin asta că, dacă îşi fac treaba, nu există nemulţumire', a precizat sindicalistul.
De asemenea, liderul sindicatului Sanitas din Călăraşi, Marian Baltac, a declarat pentru AGERPRES că şi personalul medical auxiliar din aceeaşi instituţie spitalicească este solidar cu cadrele didactice, chiar dacă a ales să îşi desfăşoare activitatea în continuare. Dintre cei 300 de membri pe care îi reprezintă Marian Baltac, 80% dintre aceştia au semnat pentru grevă, lista rămânând în continuare deschisă.
Potrivit acestuia, membrii de sindicat din Sanitas alături de cei din sindicatul Integrarea vor picheta miercuri Prefectura Călăraşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Harghita: Grevă spontană la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au încetat lucrul, luni, nemulţumiţi că nu au primit la timp bonurile de masă din luna septembrie.
Alba: Asistenţi, infirmiere şi personal TESA, în grevă de avertisment Peste 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia şi în jur de 70 de salariaţi ai Spitalului Municipal Aiud s-au aflat miercuri, timp de două ore, în grevă de avertisment, manifestări similare fiind şi în restul unităţilor din judeţ în care există nuclee Sanitas, a declarat, pentru...
Vaslui: Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au întrerupt lucrul timp de două ore Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au protestat, miercuri faţă de problemele salariale din sistemul sanitar şi de volumul foarte mare de muncă, oprind activitatea timp de două ore.