Cele mai citite
 


Nica: În două săptămâni, spitalele vor intra în subordinea autorităţilor locale
miercuri, 18 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mar /Agerpres/ - Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat, marţi, că, în două săptămâni, spitalele vor intra în subordinea autorităţilor locale finanţatoare - consilii judeţene şi locale.

"Am făcut paşi extrem de importanţi pentru ca termenul de 60 de zile (n.r. - pentru descentralizarea serviciilor publice) pe care ni l-am asumat să fie îndeplinit. Am constatat că sunt ministere care au evoluat extrem de mult pe linia descentralizării. Ministerul Sănătăţii are toate actele normative pregătite, care vor intra în dezbatere publică. În două săptămâni, spitalele din România vor trece în subordinea autorităţilor locale aşa cum sunt ele finanţate", a spus Nica.

El a adăugat că în cadrul reuniunii comitetului interministerial pentru descentralizarea serviciilor publice din România de miercuri au avut loc o serie de discuţii la care au participat reprezentanţi ai sindicatelor din educaţie, stabilindu-se o reuniune viitoare pregătitoare în care să fie lămurit aspectul legat de numirea directorilor de şcoli.
,,Au fost stabilite principiile şi termenele pentru ca descentralizarea financiară să fie una reală şi bazată pe elemente obiective, pe calculul elementelor de cost, ceea ce va face ca fiecare serviciu public de la nivel guvernamental care va fi transferat mai aproape de oameni, la nivelul comunităţilor locale, să beneficieze şi de finanţarea corespunzătoare desfăşurării acestor activităţi", a evidenţiat ministrul Nica.
Potrivit acestuia, s-au convenit şi chestiuni legate de descentralizarea de la ministerele Culturii, Tineretului şi Sportului şi Muncii.,, Vom avea acele elemente care vor fi transferate la fiecare instituţie şi care vor permite ca partea de ordine şi siguranţă, circulaţia rutieră să fie gestionate de comunităţile locale în beneficiul fiecărui locuitor", a spus Nica, referindu-se la poliţia locală.
La reuniunea Comitetului interministerial pentru descentralizarea serviciilor publice din România au mai participat, pe lângă membri ai Guvernului, reprezentanţi ai tuturor structurilor asociative din România, reprezentanţi ai consiliilor judeţene, primari ai municipiilor de judeţ, primari de oraşe şi de comune, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile. AGERPRES/(Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.