Cele mai citite
 


Inventatoarea detectorului de cancer, premiat la Geneva, va vorbi despre acest proiect în PE
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inventatoarea română?Raluca Ioana Van Staden, câştigătoarea?Trofeului de Aur al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru Cea Mai Bună Femeie Inventator, pentru detectorul de cancer, şi Andreea Marin-Bănică iniţiator şi promotor al campaniilor împotriva cancerului, iau parte miercuri la dezbaterea cu tema 'Lupta împotriva cancerului - o prioritate pentru UE', organizată de europarlamentarul Petru Luhan (PPE/PDL).
'În prezent, cu peste 3 milioane de noi cazuri şi 1,7 milioane de decese pe an, cancerul constituie a doua cauză cea mai frecventă de deces în Europa şi din nefericire statisticile arată că numărul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer se va dubla în următorii 20 de ani. Organizarea acestei dezbateri este un prim pas în combaterea acestei boli necruţătoare. Vom reuni în cadrul conferinţei toate 'ingredientele' pentru a combate cancerul în mod eficient: evoluţiile tehnologice în domeniu - unde dna Raluca Ioana Van Staden îşi va prezenta invenţia, mijloacele de finanţare - unde vom avea prezentarea 'Parteneriatului pentru lupta împotriva cancerului' din partea Comisiei Europene şi nu în ultimul rând discuţii privind crearea unui cadru legislativ favorabil pentru cetăţenii UE în ceea ce priveşte accesu l la tratament. Sperăm ca în urma acestei dezbateri Comisia Europeană şi parlamentele naţionale să vina în sprijinul bolnavilor afectaţi de această boală', a spus eurodeputatul român Petru Luhan.

Din partea PE va susţine o prezentare Alojz Peterle, raportor al Parlamentului European privind 'Lupta împotriva cancerului: un parteneriat european'.

Printre invitaţii la acest eveniment, vor mai participa?reprezentanţi ai industriei farmaceutice, medici oncologi de la spitale din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Oradea, Sibiu, şi organizaţii ale pacienţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iohannis: Peste 80.000 de noi cazuri de cancer în fiecare an; trebuie o finanţare adecvată a sistemului sanitar Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că trebuie să existe o finanţare adecvată a sistemului de sănătate şi o mai bună organizare, în contextul în care, anual, în România sunt diagnosticate peste 80.000 de noi cazuri de cancer şi mai mult de 50.000 de decese din cauza acestei boli nemiloase.
Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate anual în UE Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate în Uniunea Europeană /UE/ şi circa 130.000 de femei mor anual, indică un document difuzat miercuri de Comisia Europeană, informează agenţia Xinhua.
(Corespondenţă) Carta Europenă a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, lansată la PE de Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului Bruxelles, 4 feb - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Prima Cartă Europeană a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, la realizarea căreia au participat cele mai importante organizaţii ale pacienţilor şi comunităţii medicale din Europa, a fost lansată marţi, la Strasbourg, la Parlamentul European...
PACIENT INFORMAT ȘI RESPONSABIL - NOI putem să ne IMPLICĂM. EU pot să mă INFORMEZ - 4 februarie – Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de cazuri noi pe an, conform Organizației Mondiale a Sănătății (Cancer Country Profiles, 2014)2.
AFP: Calvarul fără sfârşit al bolnavilor de cancer din România Vindecarea cancerului este o luptă în orice condiţii, însă în România pacienţii trebuie de asemenea să depună mari eforturi pentru a-şi procura medicamente uneori de negăsit în ţara lor şi să caute tratament în străinătate din cauza lipsei unor echipamente suficient de performante, relatează AFP.
Campania privind cancerul de intestin gros, continuată în luna martie de FABC şi LRC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România şi Liga Română de cancer vor continua în luna martie (Luna Internaţională de Luptă Împotriva cancerului Intestinului Gros), pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la cancerul de intestin...