Cele mai citite
 


Hunedoara: Turista accidentată în Retezat a fost transportată la Timişoara
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Turista de 35 de ani, din Ungaria, care a suferit mai multe traumatisme după ce a alunecat şi s-a rostogolit într-o râpă din Retezat, a fost transportată la Spitalul Judeţean din Timişoara, pentru că prezenta o fractură şi la oasele capului, a declarat, luni, şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Incidentul a avut loc duminică după-amiază, în apropierea Lacului Bucura, la o altitudine de 2.000 de metri, iar salvarea victimei a durat mai mult de şase ore, la acţiune colaborând salvamontiştii şi jandarmii montani. Salvatorii nu au putut folosi un elicopter de intervenţie din cauza vremii nefavorabile.
'Victima a alunecat pe zăpadă, în zona Şaua Judelui, şi s-a lovit, în cădere, de mai mulţi bolovani. A alunecat peste 60-70 de metri. Starea victimei era foarte gravă, pentru că turista avea multiple fracturi. Cea mai gravă era o fractură craniană deschisă, dar a mai avut fracturi la mâini, picioare şi leziuni la coloana vertebrală', a afirmat şeful Salvamont Hunedoara.
El a precizat că tânăra a fost stabilizată la faţa locului de către un medic ce face parte din structura Salvamont Hunedoara, după care a fost adusă cu akia (o sanie specială a salvamontiştilor) până la Poiana Pelegii. Aici victima a fost preluată cu o ambulanţă, transportată la spitalul din Deva şi, ulterior, la Timişoara.
Salvamontiştii recomandă turiştilor care urcă în Masivul Retezat să fie atenţi şi echipaţi de munte pentru că pot întâlni porţiuni cu zăpadă pe care pot aluneca uşor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Turista lovită de fulger în Retezat se află în stare stabilă la un spital din Timişoara Turista de 27 de ani, din Ungaria, care a fost lovită duminică după-amiază de un fulger în Masivul Retezat, a fost internată într-un spital din Timişoara şi se află în stare stabilă, a declarat luni şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Arad: Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a devenit operaţional Arad, 26 nov /Agerpres/- Un punct de operare aeriană SMURD, care va deservi şase judeţe din vestul ţării, a fost inaugurat sâmbătă pe Aeroportul din Arad.
Hunedoara: Accident feroviar în localitatea Zam; în urma impactului, locomotiva unui tren a deraiat Locomotiva trenului accelerat Constanţa-Arad a deraiat duminică în localitatea hunedoreană Zam, după ce a lovit remorca unui autotren care se angajase în traversarea căii ferate fără să se asigure şi fără să ţină cont că semnalele acustice şi luminoase de la trecerea de nivel erau în funcţiune.
Hunedoara: Comemorare la zece ani de la prăbuşirea unui elicopter în zona Polatişte, din Masivul Parâng Jandarmii hunedoreni au organizat miercuri, la Petroşani şi în Masivul Parâng, un eveniment comemorativ la împlinirea a zece ani de la momentul prăbuşirii unui elicopter în zona Polatişte, la peste 1.100 de metri altitudine, accident soldat cu moartea a două persoane şi rănirea altor doi ocupanţi ai...
Hunedoara: O turistă din Ungaria a fost lovită de fulger în zona Lacului Bucura, din Retezat O tânără de 27 de ani, din Ungaria, a fost lovită de fulger, duminică după-amiază, în zona Lacului Bucura, din Masivul Retezat, în timp ce se afla cu un grup de prieteni în locul de campare ce este amenajat în apropierea refugiului Salvamont.
Brăila: Ambulanţă cu un pacient blocată din cauza sulurilor de zăpadă O ambulanţă a fost blocată cu un pacient marţi pe DJ211B, la doi kilometri de comuna brăilean Victoria, din cauza sulurilor de zăpadă, iar echipele de intervenţie se deplasează la faţa locului pentru eliberarea drumului şi deblocarea salvării.