Cele mai citite
 


Olt: Contractele de muncă ale chirurgului pediatru şi otopedului care l-au tratat pe copilul mort, suspendate
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Contractele de muncă ale medicilor Mircea Tusciuc şi Paul Iancu de la Spitalul Judeţean Slatina au fost suspendate luni de Colegiul Director al Spitalului Judeţean până la noi decizii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, Cristina Tihan, Colegiul Director a luat decizia suspendării contractelor de muncă ale celor doi medici după ce un copil de 9 ani din comuna Şerbăneşti a murit din cauza unei septicemii, la patru zile după ce a fost internat la spital cu fractură de antebraţ.
Cei doi medici - Mircea Tusciuc şi Paul Iancu - sunt cei care l-au tratat pe copilul de 9 ani, Mircea Tusciuc fiind chirurg pediatru, cel care i-a amputat mâna copilului, iar Paul Iancu fiind medicul ortoped care i-a pus mâna în atele ghipsate.
În urma decesului copilului, la Spitalul Judeţean Slatina au început mai multe anchete, una chiar derulată de această instituţie, o alta a Direcţiei de Sănătate Publică Olt.
Colegiul Medicilor a început, de asemenea, o anchetă în acest caz şi marţi se va întruni în şedinţă pentru a discuta şi a audia personalul medical implicat. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt, în urma rezultatului necropsiei şi în baza deciziilor Colegiului Medicilor Olt, va demara, de asemenea, o anchetă, deocamdată făcând doar audieri.
Potrivit Cristinei Tihan, de soluţionarea cazului de către Colegiul Medicilor depinde şi reluarea activităţii medicilor Mircea Tusciuc şi Paul Iancu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul Slatina le-a desfăcut contractele de muncă medicilor Iancu şi Tusciuc Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Colegiul Director al instituţiei au decis marţi desfacerea contractelor de muncă medicului ortoped Paul Iancu şi medicului specialist în chirurgie infantilă Mircea Tusciuc, pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu în cazul...
Olt: Conducerea Spitalului din Slatina exclude posibilitatea ca decesul copilului să fie cauzat de lipsa antibioticelor Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Reprezentanţii Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au exclus duminică posibilitatea ca decesul copilului de 9 ani, mort în urma unei septicemii după ce a suferit o fractură la antebraţ, să fie cauzat de lipsa antibioticelor din această unitate medicală.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Vaslui: Anchetă în cazul unor falşi inspectori DSP care pretindeau că fac dezinsecţii în locuinţe Poliţiştii bârlădeni fac cercetări în cazul unor falşi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce mai multe persoane au reclamat că au fost înşelate de către aceştia, sub pretextul că trebuie să li se deratizeze locuinţele, fiind cerute totodată anumite sume de bani.
Spitalul judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, vineri noaptea, la Slatina, după mai mult de patru ore de audieri în cazul pacientului mort pe holurile Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, înlocuirea şefilor DSP Olt, Spitalului Judeţean, desfacerea contractului de muncă...
Olt: Conducere nouă la Spitalul Judeţean Slatina Fostul director al Spitalului Municipal Caracal, Nicu Vladu, va fi noul director al Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina în urma destituirii de către Ministerul Sănătăţii a Roxanei Dragomir, căreia i s-a imputat de că nu a informat reprezentanţii instituţiei despre decesul unui copil în urma unei septicemii...