Cele mai citite
 


Maramureş: 10 elevi intoxicaţi cu iaurt
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece elevi de la Şcoala generală din comuna Groşii Ţibleşului, judeţul Maramureş, au fost internaţi în spital după ce au mâncat iaurtul dat la şcoală.
'Iniţial se ştia că doar patru copii ar fi acuzat dureri de stomac după ce au consumat iaurtul oferit azi în cadrul programului 'Cornul şi laptele'. Directorul şcolii din comuna Groşii Ţibleşului a precizat că au fost internaţi în total 10 copii - 6 fete şi 4 băieţi. Aceştia sunt din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a. Elevii au fost transportaţi cu ambulanţa şi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Contagioase din Baia Mare unde urmează un tratament medical. Starea lor de sănătate este în curs de ameliorare şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să se poată întoarce acasă şi la cursuri', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, prof. Mariana Pop.
Iaurtul consumat de elevi a fost livrat, luni, Şcolii generale din Groşii Ţibleşului de firma Roxar din comuna Coplanic Mănăştiur.
Inspectorii OPC Maramureş se află pe teren pentru a strânge probe de laborator care să ateste calitatea produsului alimentar consumat de elevi.
Acesta este cel de-al doilea caz din judeţul Maramureş în care elevii care au consumat produse lactate ajung să fie internaţi în spital. În urmă cu şase zile, 12 elevi ai unei şcoli din oraşul Şomcuta Mare au fost spitalizaţi după ce au consumat lapte livrat de o firmă româno-maghiară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Copii intoxicaţi cu lapte la o şcoală din Baia Mare Baia Mare, 18 oct /Agerpres/ - Nu mai puţin de 16 elevi ai Şcolii nr. 13 din Firiza, un cartier al municipiului Baia Mare, au acuzat, luni, dureri de stomac după ce au consumat laptele primit la cursuri.
Maramureş: Patru copii intoxicaţi cu clorul din apa bazinului olimpic din Baia Mare Patru copii care practică înotul sportiv în bazinul olimpic al municipiul Baia Mare au fost spitalizaţi, joi, în urma unei intoxicaţii cu clor.
Maramureş: Opt copii internaţi în urma unei toxiinfecţii alimentare cu produse lactate Opt copii dintr-o şcoală din Şoncuta Mare au fost internaţi, marţi, de urgenţă, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Contagioase din Baia Mare, după ce au consumat produse lactate distribuite în cadrul programului 'Cornul şi laptele'.
Maramureş: Copil internat de urgenţă după ce s-a intoxicat cu ciuperci Un băieţel în vârstă de patru ani din comuna Coltău a fost internat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, în urma unei intoxicaţii alimentare cu ciuperci.
Maramureş: Zece persoane au suferit o toxiinfecţie alimentară după ce au consumat produse lactate Baia Mare, 17 mai /Agerpres/- Zece persoane, dintre care doi copii din oraşul Borşa, au fost internate la Spitalul municipal din Sighetu Marmaţiei în urma unei toxiinfecţii alimentare.
Braşov: Rezultate negative după analizele intermediare făcute de DSVSA la laptele şi cornul distribuite în şcoli Analizele intermediare bacteriologice făcute până acum de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov la laptele, cornurile şi paiele cu care se consumă laptele din cutii sunt negative, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, directorul DSVSA...