Cele mai citite
 


SANITAS Covasna: Eliminarea biletelor de tratament 'omoară' staţiunile balneare
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Sanitas Covasna apreciază că decizia Guvernului de a elimina chiar şi temporar biletele de odihnă şi tratament subvenţionate de stat va avea un efect 'catastrofal' asupra staţiunilor balneare din ţară, iar printre cele mai afectate va fi staţiunea Covasna, unde 90% dintre turişti sunt pensionari cu venituri reduse.
'Ne opunem categoric acestei măsuri care va crea o mare problemă atât comunităţilor locale unde există aceste unităţi de turism balnear, cât şi salariaţilor care lucrează în sistem. Deci, conform contractului cu Casa Naţională de Pensii, din cunoştinţele mele, de la 1 iulie, în staţiunea Covasna nu va mai veni niciun pensionar cu bilet subvenţionat până în luna septembrie, dar se pare că nu vor mai fi deloc anul acesta. Este un risc major pentru staţiunea Covasna, dar cred că şi pentru alte staţiuni. (...) Pentru oraşul Covasna va fi o catastrofă având în vedere că acei pensionari lasă şi nişte bani în servicii, în comerţul local, aducând un venit destul de substanţial anumitor agenţi economici', a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vas ile Neagovici.
Potrivit acestuia, 90% din totalul locurilor de cazare din staţiune sunt acoperite de pensionari veniţi cu bilete subvenţionate de Casa Naţională de Pensii.
'Sunt aproximativ 3.500 de pensionari pe serie, iar dacă nu vor mai veni staţiunea va fi moartă', a susţinut liderul sindical.
El a adăugat că aproximativ 8.000 de sindicalişti din judeţul Covasna, afiliaţi confederaţiilor Cartel Alfa, CNSLR Frăţia şi CSDR, s-au aflat luni în grevă generală ori s-au solidarizat cu acţiunile de protest ale cadrelor didactice, iar 1.500 dintre aceştia vor participa miercuri la un miting în faţa sediului Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Cadrele medicale, în grevă generală fără întreruperea activităţii Aproximativ 1500 de cadre medicale din judeţul Covasna vor intra marţi în grevă, fără a întrerupe activitatea, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Sezonul balnear începe mai devreme cu o lună în staţiunea Covasna Sezonul balnear se redeschide mai repede cu o lună în staţiunea Covasna, printre primele hoteluri care au lansat oferte către turişti numărându-se hotelul 'Dacia', aflat în patrimoniul Casei Naţionale de Pensii.
Covasna: Protest la hotelul balnear 'Montana' împotriva disponibilizărilor Peste 20 de persoane au protestat marţi, timp de aproape două ore, în faţa hotelului balnear "Montana" din staţiunea Covasna, împotriva disponibilizărilor de personal făcute în această unitate în urmă cu aproape un an.