Cele mai citite
 


Polonia: Starea sănătăţii mamei preşedintelui Kaczynski s-a înrăutăţit după ce a aflat de moartea fiului său
marţi, 1 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea sănătăţii mamei preşedintelui polonez Lech Kaczynski s-a înrăutăţit după ce ea a aflat de moartea fiului său în tragedia aviatică de lângă Smolensk, în vestul Rusiei, informează newsru.com, citând mass-media poloneze.
Jadwiga Kaczynska (83 de ani) este extrem de bolnavă, având probleme cu inima şi o boală la plămâni, ea fiind din martie internată la Spitalul Militar din Varşovia. Medicii le-au recomandat rudelor să nu-i spună o vreme de moartea fiului său. Fratele geamăn al preşedintelui decedat în accidentul de lângă Smolensk, Jaroslaw Kaczynski, a inventat, după consultări cu familia şi cu medicii, o poveste despre o lungă călătorie pe mare pentru a-i explica mamei sale absenţa lui Lech.

Săptămâna trecută, starea sănătăţii sale s-a îmbunătăţit şi medicii au acceptat ca ei să i se spună adevărul despre fiul său Lech. Însă, după aflarea veştii, boala ei s-a agravat, au indicat medicii care o îngrijesc.

Lech Kaczynski şi alte 95 de persoane, între care soţia sa Maria, mai mulţi lideri politici şi militari polonezi, au murit la 10 aprilie, avionul Tu-154 la bordul căruia se aflau prăbuşindu-se lângă Smolensk, în vestul Rusiei. Delegaţia poloneză urma să participe la ceremonia comemorativă de la Katyn, locul simbol al omagierii celor 22.000 de ofiţeri polonezi ucişi în 1940 de poliţia secretă a lui Stalin (NKVD).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Venind de pe Marte' - Polonia priveşte înapoi spre momentul aderării la UE În 1986 - ceea ce în istoria UE înseamnă cu multe vieţi în urmă - patru negociatori polonezi au venit la Bruxelles pentru a negocia un acord comercial pentru ţara lor, notează EUobserver în ediţia de marţi.
Virusul A/H1N1 face cinci victime în Polonia Până la jumătatea lui ianuarie în Polonia au decedat cinci persoane care au contractat o tulpină a virusului A (H1N1), potrivit datelor furnizate marţi de Institutul Naţional de Sănătate Publică, relatează Xinhua.
Unul dintre cei trei răniţi la Tuzla a decedat la Spitalul Militar Central Unul dintre cei trei răniţi în accidentul aviatic de la Tuzla a decedat în noaptea de luni spre marţi, în ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul Militar Central din Bucureşti de a-l salva, potrivit unor surse medicale.
Militari români participă la exerciţiul multinaţional 'EFORT COMUN - 2015' Un detaşament de militari din cadrul Batalionului 151 Infanterie "Războieni" participă, în perioada 19 - 25 iulie, la exerciţiul multinaţional "EFORT COMUN - 2015", care se va desfăşura în Republica Moldova, la Centrul de instruire din localitatea Bălţi, informează un comunicat de presă al Statului Major...
Polonia: Directorul unui spital, concediat după ce a refuzat să facă o întrerupere de sarcină Primăria capitalei poloneze Varşovia a decis concedierea directorului unui spital public după ce acesta a refuzat să facă o întrerupere de sarcină justificată de o malformaţie a fătului, informează AFP, citând un purtător de cuvânt al municipalităţii.
Parada de Ziua Naţională: Peste 2.800 militari şi 280 de maşini de luptă au defilat în Piaţa Constituţiei Peste 2.800 de militari şi 280 de vehicule de tehnică de luptă ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază au defilat luni, în Piaţa Constituţiei, la parada dedicată Zilei Naţionale a României.