Cele mai citite
 


Grecia interzice complet fumatul în locurile publice de la 1 septembrie
miercuri, 2 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grecia, o naţiune cu numeroşi fumători înrăiţi, a interzis fumatul în interiorul tuturor clădirilor publice de la 1 septembrie, întrucât o interdicţie parţială în acest sens emisă la 1 iulie a eşuat, a declarat luni ministrul sănătăţii, Marilisa Xenogiannakopoulou, citat de Reuters.
Interdicţia de anul trecut a fost ignorată în mare parte din cauza excepţiilor acordate pentru baruri şi restaurante şi a eşecului în a-i sancţiona pe cei care încalcă legea, iar grecii fumează în continuare în taxiuri, baruri şi chiar la muncă.

'Au existat probleme în implementarea legii, existau zone gri şi contradicţii. A trebuit să concepem o nouă legislaţie. De la 1 septembrie 2010 Grecia va interzice fumatul în toate locurile publice', a spus ministrul.

Cazinourile şi barurile cu o suprafaţă mai mare de 300 mp vor avea un termen de opt luni pentru a aplica legea, a spus Marilisa Xenogiannakopoulou.

Peste 40% dintre greci fumează, fiind cei mai înrăiţi fumători din Europa, iar aproape tot atâţia sunt expuşi fumului de ţigară la serviciu, potrivit unui sondaj al Uniunii Europene.

Circa 20.000 de oameni mor anual din cauza unor boli legate de fumat, costurile legate de îngrijirea lor fiind de 2,14 miliarde de euro anual.

Guvernul va promova un proiect de lege în acest sens în următoarele zile, a spus Xenogiannakopoulou.

Decizia a fost anunţată în contextul în care fumatul devine tot mai costisitor în Grecia. Guvernul elen a fost de acord în convorbirile cu UE şi FMI din această lună să crească accizele la tutun cu 10%, în cadrul măsurilor de austeritate menite să reducă uriaşul deficit bugetar, notează Reuters.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vlad Voiculescu: O treime dintre tinerii de 15-16 ani au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, luni, către parlamentari, cerându-le să dea dovadă de responsabilitate şi să oprească "schilodirea legii anti-fumat", în condiţiile în care studiile relevă că unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, adică 200.000 de copii, au...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.
IRES: 75% dintre români spun că nu fumează, iar 51% nu permit niciodată fumatul în casă Trei sferturi (75%) dintre respondenţii unui sondaj IRES, realizat în perioada 21-25 ianuarie, spun că nu fumează deloc tutun, iar 79% au o părere bună sau foarte bună despre legea care interzice fumatul în spaţiile publice din România.
Florin Mihălţan: Copiii cu fumători în casă prezintă un risc cu 31% mai mare de a avea astm Copiii care stau în case în care se fumează au un risc de apariţie a astmului cu 31% mai mare decât cei care nu sunt expuşi fumului de ţigară, a afirmat joi preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan, într-o conferinţă de presă.
Societatea Română de Pneumologie cere interzicerea fumatului în spaţiile publice închise Societatea Română de Pneumologie solicită adoptarea unor prevederi legislative prin care fumatul să fie interzis în spaţiile publice închise, la locul de muncă, în parcuri, pe plaje, precum şi în locurile de joacă pentru copii şi în spaţiile în care se practică sportul, a declarat joi preşedintele Societăţii...