Cele mai citite
 


OMS: Articolele medicale aşteaptă un an pentru a intra în Gaza, din cauza blocadei
miercuri, 2 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat, marţi, ca Israelul să asigure un acces mai bun spre Gaza, pentru a putea introduce medicamente şi personal medical, denunţând faptul că sute de piese de echipamente sanitare aşteaptă un an pentru a intra în acest teritoriu palestinian, transmite Efe.
Este vorba de material medical aparţinând OMS şi diferitelor organizaţii neguvernamentale cu care aceasta colaborează în contextul dificil din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al organismului citat, Paul Garwood.

'Este imposibilă menţinerea unui sistem de sănătate sigur şi eficient în condiţiile actuale ale blocadei', a subliniat Garwood.

Garwood a mai spus, totodată, că întreruperea prelungită a serviciilor de electricitate, apă şi salubritate a avut, la rândul ei, un impact grav în ceea ce priveşte capacitatea de a asigura îngrijire medicală populaţiei.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), Matthias Burchard, a denunţat severitatea extremă a blocadei israeliene din Gaza. Burchard a menţionat că săptămâna trecută a pătruns în acest teritoriu echivalentul a numai 19 la sută din articolele de primă necesitate care intrau acum un an.

După presiunile exercitate de ONU la cel mai înalt nivel, Israelul a permis recent intrarea în Gaza a 25 de tone de ciment pentru ridicarea unei construcţii cu scopuri umanitare.

Cu toate acestea, 'este nevoie de un milion de tone de ciment' pentru reconstrucţia teritoriului palestinian după ultima ofensivă militară israeliană, a încheiat Burchard.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
OMS trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti, pentru a opri răspândirea acestei boli, în urma uraganului Matthew, a indicat marţi această agenţie a ONU, citată de DPA.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că a descoperit un nou virus asemănător cu SARS Un nou virus din aceeaşi familie cu virusul SARS care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 a fost identificat în Marea Britanie la un bărbat care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.