Cele mai citite
 


Numărul donatorilor de sânge, în creştere
miercuri, 18 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ploieşti, 18 mar /Agerpres/ - Numărul donatorilor de sânge din Prahova a crescut cu peste 20 la sută de la începutul acestui an.

Dacă în februarie, anul trecut, au donat sânge peste 1.200 de prahoveni, în perioada similară din acest an numărul donatorilor a depăşit 1500.

Dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti, a declarat că majoritatea prahovenilor care donează sânge - şi care, astfel, salvează vieţi - fac o faptă bună, dar mai mult de nevoie, pentru bonurile de masă pe care le primesc.
Zilnic, la centrul de donare vin aproximativ 100 de donatori. Cei mai mulţi ei donează sânge pentru prima dată şi majoritatea sunt din mediul urban.
De la începutul anului, s-au înregistrat peste 3.000 de donări.

Pentru majoritatea donatorilor, bonurile de masă pe care le primesc, în valoare de aproape 60 de lei, înseamnă mult. Alţii donează de ani de zile şi revin la fiecare trei luni pentru că aşa s-au obişnuit şi, în plus, îi ajută pe cei care au nevoie, a mai afirmat dr. Hanganu. AGERPRES/ (Ioana Zoica)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.