Cele mai citite
 


Olt: Colegiul Medicilor a decis anchetarea disciplinară a medicilor Iancu şi Tusciuc
miercuri, 2 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache, a anunţat că forul, întrunit marţi pentru a analiza cazul chirurgului Mircea Tusciuc şi al ortopedului Paul Iancu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a decis anchetarea disciplinară a celor doi medici. Aceştia au tratat un copil de 9 ani cu fractură de antebraţ, iar la patru zile de la internare copilul a murit de septicemie.
Dosarul va fi fi trimis Comisiei de Jurisdicţie a Colegiului Medicilor şi o soluţie în acest caz va fi dată în termen de 45-60 de zile.
'În urma analizei dosarului în acest caz, document de peste 70 de pagini, Biroul Executiv Judeţean Olt al Colegiului Medicilor a decis anchetarea disciplinară a medicilor Paul Iancu şi Mircea Tusciuc şi trimiterea dosarului către Comisia de Jurisdicţie. Am solicitat şi raportul medico-legal de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti şi aşteptăm şi analizele histopatologice. După ce Comisia Juridică va finaliza propriul raport, dosarul va fi trimis la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor care va da o soluţie în acest caz', a explicat medicul Costache Marinache procedura de analizare a dosarului.
Aceasta poate dura câteva luni şi, potrivit lui Costache Marinache, o soluţie nu poate fi dată mai devreme de o lună şi jumătate. Soluţia, care poate fi şi suspendarea dreptului de a practica medicina, poate fi contestată şi va rămâne definitivă numai printr-o decizie a instanţei.
Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu sunt cercetaţi pentru malpraxis după ce săptămâna trecută un copil de 9 ani cu fractură de antebraţ a murit la patru zile zile de la internarea în spital. Copilul a fost internat, externat şi apoi din nou internat în intervalul 23-27 mai, iar pe 26 mai a fost mai întâi externat apoi la câteva ore internat din nou pentru o intervenţie chirurgicală, urmată de o a doua intervenţie chirurgicală în care i-a fost amputat braţul. În primele trei zile de internare copilului nu i-au fost administrate antibiotice, fiind tratat numai cu algocalmin şi paracetamol.
În acest caz, au fost începute mai multe anchete de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Direcţia de Sănătate Publică Olt, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor. Toate aceste instituţii s-au autosesizat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Conducerea Spitalului din Slatina exclude posibilitatea ca decesul copilului să fie cauzat de lipsa antibioticelor Slatina, 30 mai /Agerpres/ - Reprezentanţii Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au exclus duminică posibilitatea ca decesul copilului de 9 ani, mort în urma unei septicemii după ce a suferit o fractură la antebraţ, să fie cauzat de lipsa antibioticelor din această unitate medicală.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va ataca decizia Tribunalului în cazul medicului Tusciuc Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Decizia Tribunalului Olt, de admitere a contestaţiei depusă de medicul Mircea Tusciuc împotriva hotărârii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina prin care este desfăcut contractul său de muncă, va fi atacată de SJU Slatina, potrivit afirmaţiilor directorului medical...
Olt: Medicul Tusciuc cercetat de procurori pentru mită Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a început cercetarea medicului chirurg Mircea Tusciuc pentru luare de mită după ce părinţii copilului de nouă ani din comuna Şerbăneşti care a murit din cauza unei fracturi la mână au declarat că au dat 20 de lei medicului Tusciuc pentru a opera copilul.
Ministerul Sănătăţii a cerut CJ Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis legarea copiilor de paturi Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Judeţean Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis ca mai mulţi copii să fie legaţi de pat la Spitalul Judeţean Buzău şi a avertizat că astfel de practici nu sunt acceptate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat...
Olt: Medicul Tusciuc va fi reîncadrat la Spitalul Slatina Medicul ortoped Mircea Tusciuc, cercetat penal şi de Colegiul Medicilor în cazul morţii unui copil de 9 ani ca urmare a unei fracturi la mână, va fi reîncadrat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive a Tribunalului Olt care a anulat decizia spitalului de...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.