Cele mai citite
 


OMS: 7,6 milioane de persoane au murit de cancer în 2008
miercuri, 2 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cancerul a provocat decesul a 7,6 milioane de persoane la nivel mondial în 2008, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu al Centrului internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC, organism al OMS), dat publicităţii marţi - transmite AFP.
În 2008, 56% dintre cele 12,7 milioane de noi cazuri de cancer şi 63% din totalul de 7,6 milioane de decese asociate unui cancer au survenit în ţări în curs de dezvoltare.

Potrivit CIRC, mortalitatea asociată cancerului a crescut în ultimii ani în lume, cele mai frecvente forme de cancer fiind cel pulmonar, de sân, colorectal, de stomac şi de prostată.

Ţările unde mortalitatea (în cifre absolute) asociată acestor maladii este cea mai ridicată sunt China, India, SUA, Japonia, Rusia şi Germania. Dacă se ia în calcul numărul locuitorilor fiecărei ţări, mortalitatea cea mai ridicată s-a înregistrat în statele Americii de Nord, Europei de Vest şi în Australia.

Potrivit experţilor, aceasta se explică prin comportamentul de risc (precum fumatul) adoptat de locuitorii statelor bogate după al doilea război mondial.

Datorită unui nou instrument de calcul, care ţine cont de procesul de îmbătrânire a populaţiei, oamenii de ştiinţă pot să prevadă mortalitatea asociată fiecărui tip de cancer pe fiecare ţară.

Conform noii metodologii, experţii estimează că, în 2030, în lume se vor înregistra 21,3 milioane de noi cazuri de cancer şi 13,3 milioane de decese asociate acestei boli.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Cancerul nu este rezultatul hazardului (studiu) Cancerul nu este rezultatul hazardului, avertizează sociologul Annie Thébaud-Mony într-un articol publicat în cotidianul francez Le Monde, în contextul în care în primele zile ale anului 2015 presa a difuzat mesajul potrivit căruia cancerul ar fi în mod esenţial rezultatul întâmplării. Potrivit sociologului...
Peste 4 milioane de români au risc crescut de cancer pulmonar Prin campania Respiră Sănătate, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) atrage atenția asupra riscului de cancer pulmonar. Boala provoacă cele mai multe decese în rândul bărbaților și este a treia afecțiune necruțătoare în rândul femeilor1.
OMS avertizează în legătură cu creşterea numărului de cazuri de cancer la nivel mondial Numărul noilor cazuri de cancer la nivel mondial a fost estimat în 2012 la 14,1 milioane, dintre care 8,2 milioane de decese, cifre în creştere cu 11% şi, respectiv, 8,4% faţă de 2008, potrivit datelor furnizate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Cancerul pulmonar - Cauze, Simptomatologie Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate datorată neoplaziilor, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Prevalenţa lui este depăşită doar de cancerul de prostată şi de cancerul mamar, însă mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este încă surclasată de nici o altă...