Cele mai citite
 


Ce masuri trebuie sa luati cand copilul are febra
miercuri, 2 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Pediatrie, Mama si copilul
 

Un copil cu febra nu trebuie imbracat gros si nici invelit excesiv, deoarece supraincalzirea va creste temperatura.

Vestimentatia trebuie sa fie obisnuita, poate chiar mai lejera, ca sa permita pierderea de caldura prin piele.

 

Un copil cu febra nu trebuie imbracat gros si nici invelit excesiv, deoarece supraincalzirea va creste temperatura .
 
Vestimentatia trebuie sa fie obisnuita, poate chiar mai lejera, ca sa permita pierderea de caldura prin piele .

In schimb, nu este recomandat a scoate copilul afara, cu unele exceptii justificate, de exemplu, vizita la medic.

Pe perioada cat copilul este febril nu amanati baia zilnica, chiar daca este vorba despre copii foarte mici sau sugari .

Copiilor de vârstă şcolară le este recomandat un dus scurt, necesar pentru reglarea temperaturii corpului si pentru revigorarea lor.

Nu intrati in panica atunci cand copilul prezinta cresterea temperaturii corpului.

Actionati cu calm, conform sfaturilor date de medicul pediatru.

 

Sursa: www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Miturile deshidratarii: 6 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre cum sa ramai hidratat Fiecare celula din corpul uman are nevoie de apa pentru a functiona bine. Avem nevoie de apa pentru a regulariza temperatura, pentru a amortiza socurile articulatiilor si organelor si a le proteja, si pentru a ajuta digestia sa mearga bine.
Sauna cu infrarosu - o adevarata terapie Sauna este locul in care poti experimenta o terapie aparte: infraterapia. Asta doar daca alegi sauna cu infrarosu in locul celei clasice. Este vorba despre o sauna terapeutica, prevazuta cu unde infrarosii care ii aduc organismului tau numeroase beneficii.
Deshidratarea la copii Sindromul acut de deshidratare este consecinta pierderii bruste a unei cantitati mari de apa si electroliti depasind 5-10% din greutatea corpului. Cauzele sunt diverse, mai frecvent fiind vorba de o afectiune digestiva.
Bolile de piele „Am doi copii care au facut eczeme de când au fost sugari. Erupțiile apăreau întotdeauna legate de căldură și mai ales în pliurile pielii, pe ambele părți laterale ale coatelor și genunchilor. Am încercat multe unguente și loțiuni, care au reușit să îmbunătățească problema lor doar parțial. Am...
Un copil uitat într-o maşină lăsată în soare poate muri în interval de 30 până la 60 de minute În fiecare an se înregistrează cazuri de decese ale unor copii uitaţi în maşini închise şi fără ventilaţie, mai ales în epocă estivală, când temperaturile sunt mai ridicate, potrivit Asociaţiei spaniole de pediatrie Sepeap, care atrage atenţia cu privire la aceste cazuri dramatice, informează joi ziarul...
Caldura – un factor de risc pentru anumite tratamente medicale Temperaturile ridicate ale verii afecteaza in mod direct persoanele sensibile, cauzand stari de slabiciune, pierderea cunostintei si chiar dereglari cardiovasculare. Cu toate acestea, efectele caldurii se extind si la actiunea indirecta asupra eficacitatii tratamentelor sau terapiilor pentru...