Cele mai citite
 


'Rock pentru Viaţă' - concert caritabil în sprijinul construirii unui nou spital pentru copii
joi, 3 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia 'Salvaţi-vă Îngerii' a organizat, marţi seara, în Piaţa Constituţiei din Capitală, concertul caritabil 'Rock pentru Viaţă' pentru a sprijini construcţia unui nou spital de pediatrie 'Marie Curie'.
Pe scena ridicată în Piaţa Constituţiei au cântat, timp de aproximativ şapte ore, formaţii precum Iris, Voltaj, Bere Gratis, Sarmalele Reci, Taxi, Viţa-de-vie, VH2, Compact, Proconsul, Les Elephants Bizarres, Vunk, dar şi Ştefan Bănică Jr., Dida Drăgan şi Corul Allegretto.
'De ziua lor, dorim să oferim un cadou minunat copiilor, un nou spital care să poată asigura tratamentele pediatrice necesare, la cel mai înalt nivel de competenţă şi condiţii medicale', a spus Liana Stanciu, unul dintre cei mai activi susţinători ai acestui proiect.
Prezent la eveniment, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a spus că ministerul şi ministrul s-au implicat activ în proiectul construirii unui nou spital pentru copii.

'Ministerul Sănătăţii s-a implicat în acest proiect care a fost aprobat şi de ministru. A fost o coparticipare financiară din partea ministerului care va continua să se implice prin sprijinul pe care-l oferă. Eu pot să spun că ministrul este interesat în tot ce se întâmplă şi este interesul ministerului să apară un spital de pediatrie de excelenţă în România. Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii acesta este un proiect extrem de important pentru că s-a adresat unui segment care are o capacitate de rezolvare redusă în România. De exemplu, chirurgia cardio-vasculară care urmează să fie deschisă şi care, pe lângă sprijinul primit de la minister, în cea mai mare parte a primit sprijin de la populaţie pentru a putea duce la bun sfârşit acest proiect. Acelaşi lucru cred că o să-l vedem, poate, pentru copiii cu cancer, pentru alte segmente. Eu cred că tot ce s-a făcut până acum la spitalul Marie Curie este un lucru extrem de important şi va salva vieţi zilnic. Nu vorbim de un număr de limitat, ci de un număr nelimitat care va fi continuu şi va beneficia de ce s-a făcut până acum şi de ce se va face de acum încolo cu sprijinul populaţiei', a declarat, pentru AGERPRES, Raed Arafat.

El a spus că explicând şi arătându-le cetăţenilor unde ajung donaţiile lor se va observa în curând o mai mare implicare a acestora, mai ales în proiectele pentru sănătate.
'Cu siguranţă pot să apară astfel de proiecte şi în provincie. Avem dovezi că populaţia se poate implica şi în alte oraşe pentru aşa ceva. Până acum cetăţenii s-au implicat la modul cel mai serios prin diferite acţiuni în sănătate cum ar fi donaţiile de 2%, care au venit în sprijinul fie al SMURD-ului, fie pentru alte fundaţii care se implică în sănătate, donaţii directe - cum este acest proiect. Populaţia se implică dacă i se explică de ce şi dacă vede rezultate. Foarte important este să ştie de ce să se implice şi să vadă rezultatele în cel mai scurt timp posibil', a mai spus subsecretarul de stat.

Noul spital va fi amplasat pe un teren aflat în proprietatea Primăriei sectorului 4 din Bucureşti şi dat în folosinţa Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie'. Este vorba de construcţia unui ansamblu spitalicesc format dintr-un corp de spital în conexiune cu spitalul actual, cu 274 de paturi pentru spitalizare continuă, un centru de cercetări medicale şi un centru de conferinţe, un hotel pentru părinţi şi un restaurant dedicat părinţilor şi corpului medical.

Noul corp de spital va avea avea următoarele secţii: bloc operator ortopedie, chirurgie toracică şi oncologică, chirurgie neonatală, neurochirurgie, cardiochirurgie, secţie de ATI - compartiment trezire, secţie de Terapie Intensivă Neurochirurgicală şi Cardiacă, laborator cateterism cardiac, secţie de hematologie, oncologie şi transplant medular, radioterapie, secţie imagistică şi radiologie, secţie laborator clinic şi farmacie clinică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concert caritabil pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie' Mai multe formaţii şi solişti vor susţine un concert caritabil pe 1 iunie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în scop caritabil, pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie'.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Ministerul Sănătăţii doreşte înfiinţarea unor centre de arşi în afara celor din Bucureşti, susţine Arafat Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii, secretarul de stat dr. Raed Arafat a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în strategia Ministerului Sănătăţii este prevăzută înfiinţarea unor centre de arşi la nivel european, în afara celor din Bucureşti.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...