Cele mai citite
 


Spitalul ''Bagdasar -Arseni'' va fi consolidat şi va fi tot spital de urgenţă
joi, 19 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 19 mar /Agerpres/ - Spitalul ''Bagdasar-Arseni'' va fi consolidat şi va funcţiona, în continuare, în regim de spital clinic de urgenţă, precizează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a hotărât înfiinţarea unei comisii, alcătuite din reprezentaţi ai conducerii spitalului, ai Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care trebuie să găsească, până la 25 martie, o soluţie optimă pentru finalizarea consolidării clădirii spitalului, astfel încât să nu fie perturbată activitatea medicală.

''Nu s-a pus niciodată problema desfiinţării Spitalului 'Bagdasar -Arseni'. Dimpotrivă, am luat decizia de a numi o comisie care să urgenteze lucrările de consolidarea a acestuia. Comisia Ministerului Sănătăţii trebuie să găsească cele mai bune soluţii pentru ca lucrările să continue şi, în plus, să avanseze într-un ritm mai alert, în aşa fel încât nici pacienţii, nici personalul medical să nu aibă de suferit. Dacă această comisie decide că, pentru a putea consolida clădirea, trei sau patru secţii trebuie mutate temporar, voi respecta punctul de vedere al acesteia'', a declarat ministrul Bazac.
Potrivit programului Băncii Mondiale, procesul de consolidare a clădirii spitalului trebuie finalizat până la sfârşitul acestui an, altfel se va pierde finanţarea de peste 30 miliarde lei. Mai mult, în lipsa finalizării lucrărilor de consolidare, un raport de evaluare al constructorilor arată că aceasta prezintă risc seismic. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolăescu: Ciudat că raportul Corpului de control pentru Bagdasar -Arseni a apărut acum câteva zile Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, consideră ''ciudat'' faptul că raportul Corpului de control al primului ministru de la spitalul Bagdasar-Arseni a fost făcut public abia în urmă cu câteva zile, deşi controlul a fost anul trecut, în lunile iunie-septembrie.
Cei doi muncitori accidentaţi la mall-ul Sun Plaza sunt evaluaţi la Spitalul 'Bagdasar-Arseni' Cei doi muncitori răniţi în accidentul produs la mall-ul Sun Plaza, vineri dimineaţă, au ajuns la Spitalul de urgenţă 'Bagdasar Arseni' şi sunt evaluaţi de medici.
UPDATE Cei doi muncitori accidentaţi la mall-ul Sun Plaza sunt evaluaţi la Spitalul 'Bagdasar-Arseni' Cei doi muncitori răniţi în accidentul produs la mall-ul Sun Plaza, vineri dimineaţă, au ajuns la Spitalul de urgenţă 'Bagdasar Arseni' şi sunt evaluaţi de medici.
Gabriela Firea cere anularea licitaţiei privind achiziţionarea de mobilă de lux pentru Spitalul 'Bagdasar-Arseni' Senatorul PSD Gabriela Firea solicită Ministerului Sănătăţii anularea licitaţiei privind achiziţionarea de mobilă "stil" pentru rezerve ale Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" şi consideră că banii ar trebui să fie îndreptaţi către tratamente şi aparatură medicală.
UPDATE Ministerul Sănătăţii spune că pilotul paramotorului prăbuşit la Comana a fost infectat cu bacterii de spital Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana pe 10 iulie, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni'', a fost infectat cu germeni de spital, a informat Ministerul Sănătăţii, miercuri, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii spune că pilotul paramotorului prăbuşit la Comana a fost infectat cu bacterii de spital Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana pe 10 iulie, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni'', a fost infectat cu germeni de spital, a informat Ministerul Sănătăţii, miercuri, într-un comunicat transmis AGERPRES.