Cele mai citite
 


Prof. dr. Ioan Nedelcu: Grăsimile bune au un rol important pentru organism
joi, 3 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Grăsimile - cele bune - au un rol important pentru organism', a declarat prof. dr. Ioan Nedelcu, medic dermatolog, membru al Federaţiei Mondiale de Medicină Antiaging.
Potrivit acestuia, grăsimile au un rol structural, intră în structura membranelor celulelor şi ţesuturilor. Membranele sunt alcătuite într-un procent de peste 50% din grăsimi. Ele sunt o sursă de energie foarte importantă.
Uleiul de măsline conţine omega 9. Un studiu recent a evidenţiat că grăsimile care conţin omega 3 şi 6 reduc senzaţia de oboseală.
'Un procent de 75% dintre cei care au folosit astfel de grăsimi şi sufereau de sindromul oboselii după o lună nu au mai acuzat oboseală', a explicat prof. dr. Ioan Nedelcu. Acesta a adăugat că tonusul şi buna dispoziţie cresc când consumăm grăsimi bune.
Medicul a subliniat că consumul acestor grăsimi îmbunătăţesc starea de sănătate, iar uleiul de măsline presat la rece este utilizat în alimentaţie, ca medicament, precum şi în preparatele cosmetice.
'Consumul de ulei de măsline în Romania în 2009 a fost de aproximativ 220.000 de tone', a declarat Paul Isac, brand manager Monini România.
Un procent de 37% dintre români consumă ulei extra virgin, 47% Sansa (Pomace) şi 5% Pur, un procent de 11% folosind specialităţi de ulei de măsline (sâmburi, struguri, orez aromatizat).
După primele cinci luni ale acestui an, Cyrom România, cel care distribuie uleiul Monini pe piaţa românească înregistrează o creştere cu 45% a vânzărilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
'Ca rezultat al noilor tendinţe de orientare către produsele de calitate se observă şi o migraţie a consumatorului de la uleiul de măsline Pomace la cel extravirgin, a spus Paul Isac, astfel că consumul de ulei de măsline extravirgin a crescut la 64%, Sansa (Pomace) a ajuns la 34% şi Pur la 2%', a conchis brand manager Monini România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grăsimile, alimentarea şi sănătatea Institutul naţional de diabet, nutriţie şi boli metabolice "Prof. N.C. Paulescu", împreună cu Fundaţia pentru Alimentaţie Sănătoasă şi cu sprijinul Unilever South Central Europe au organizat workshop-ul cu tema "Grăsimile alimentare şi sănătatea în actualitate"
Alimentaţia bogată în grăsimi favorizează apariţia cancerului de colon (studiu) Alimentaţia bogată în grăsimi favorizează apariţia cancerului de colon, susţine o echipă de oameni de ştiinţă din SUA care a explicat şi mecanismul molecular şi celular care duce la îmbolnăvire, într-un studiu publicat miercuri în revista ''Nature'', care deschide noi perspective în prevenirea şi vindecarea...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Va doriti copii sanatosi? Atentie la alimentatie in perioada sarcinii! Datoria de parinte nu ia nastere odata cu aducerea pe lume a copilului, ci inca din perioada de preconceptie, care va influenta atat evolutia ulterioara a sarcinii, cat si starea de sanatate a fatului si a mamei.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta anticolesterol Lipidele sau grăsimile sunt o sursă majoră de energie pentru organismul uman, însă nu e singura şi, în plus, o cantitate prea mare de grăsimi în dietă este dăunătoare, a afirmat, pentru AGERPRES, nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
"Grăsimea bună" este cel mai bun aliat al inimii (studiu) Se ştie de multă vreme că grăsimea nu face bine inimii şi se recomandă un consum scăzut de alimente grase pentru protejarea cordului şi a arterelor. Se pare însă că şi mai eficient ar fi consumul de "grăsime bună", adică de acizi graşi polinesaturaţi, scrie vineri metronews.fr.