Cele mai citite
 


Sibiu: Cioban salvat din munţi de un elicopter SMURD
joi, 3 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un cioban care a suferit un accident vascular, la o altitudine de peste 1.200 de metri, în Munţii Cindrel, a fost transportat de urgenţă, miercuri, la un spital din Târgu-Mureş, cu un elicopter SMURD, după o operaţiune de salvare în care au fost implicaţi medici, asistente, precum şi salvamontişti.
'Au participat doi salvamontişti şi două echipaje SMURD pentru salvarea ciobanului care a suferit accidentul vascular, în Munţii Cindrel, în apropierea Cabanei Fântânele. Într-un final, s-a luat decizia pentru a fi transportat de urgenţă de la locul accidentului, cu elicopterul SMURD. Starea pacientului era stabilă', a precizat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.
Salvamontiştii sibieni sunt primii care intervin în cazul unor persoane care suferă accidente, fie în Munţii Cindrel, fie în Munţii Făgăraşului, pe raza judeţului Sibiu sau în judeţele limitrofe.
În urmă cu un an, câţiva ciobani au cerut ajutorul, după ce un trăsnet le-a ucis turma de 500 de oi, pe Muntele Muma, din oraşul Tălmaciu, atunci oierii suferind doar o sperietură.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Elicopter SMURD, chemat în ajutorul unui turist deshidratat aflat în Munţii Făgăraşului Salvamontiştii de la Cabana Negoiu din Munţii Făgăraş au chemat marţi dimineaţa un elicopter SMURD pentru transportarea la spital a unui turist găsit în cursul nopţii în stare de deshidratare, a anunţat Adrian David, şeful Salvamont Sibiu.
UPDATE Sibiu: Turista din Ungaria căzută în prăpastie în Munţii Făgăraşului a fost salvată Turista de 20 de ani, din Ungaria, care a alunecat sâmbătă într-o prăpastie din Munţii Făgăraşului a fost salvată de echipajele Salvamont Sibiu şi Argeş, care, împreună cu jandarmii montani, au urcat-o într-un elicopter SMURD ce a transportat-o de urgenţă la Târgu-Mureş, a precizat Şeful Salvamont Sibiu...
Sibiu: Un turist german căruia i s-a făcut rău în Munţii Făgăraş, transportat cu elicopterul la spital Un turist german căruia i s-a făcut rău miercuri dimineaţa la Cabana Negoiu, aflată la altitudinea de 1.550 metri, în Masivul Făgăraş, a fost transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureş, a anunţat Adrian David, Şeful Salvamont Sibiu.
Timiş: Medicii de urgenţă vor un elicopter SMURD Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara cer să li se repartizeze un elicopter SMURD, deşi nu cred că anul acesta vor primi în dotare un astfel de aparat.
Covasna: Elicopter SMURD solicitat pentru o intervenţie pe DN 11 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru salvarea vieţii unei femei rănite grav în urma unui accident petrecut joi după-amiază pe DN 11, între localităţile Cernat şi Târgu Secuiesc.
Sibiu: Bărbat strivit de o căruţă plină cu lemne, dus de urgenţă cu elicopterul SMURD Un elicopter SMURD urmează să transporte vineri seară, la Târgu Mureş, un sibian din Porumbacu de Sus, care a fost strivit de o căruţă plină cu lemne, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.