Cele mai citite
 


Sucul de ridiche neagră
joi, 3 iunie 2010   ::   4 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Recunoscut ca deosebit de important pentru acţiunea lui de "curăţire" şi regenerare a mucoaselor, este folosit în cazuri de sinuzite sau rinite. Sucul rezultat din simpla tăiere în felii, presărate cu sare sau stropite cu miere, are proprietăţi pectorale, constituind un adjuvant preţios în bronşită sau tuse (luat în cantitate de 3-4 linguriţe pe zi).

 

Are efecte favorabile în:

- litiază biliară şi renală;

- colecistite;

- insuficienţă hepatică;

- afecţiuni pulmonare;

- tuse;

- sinuzite, rinite;

- alergii.

 

De reţinut:

Sucul de ridichi de primăvară are, în mare, aceleaşi proprietăţi. Nefiind prea plăcut la gust este mai agreabilă combinaţia cu alte sucuri, mai ales cu cel de morcovi.

 

Se obţine la fel ca sucul de morcovi.

 

Pentru litiaza biliară şi urinară, de preferat în amestec cu suc de morcovi cum s-a menţionat, se iau 30-40 ml cu 15 minute înainte de mese.

 

 

Sucul de ridiche neagră, în proporţiile următoare este folositor în:

- dischinezii biliare şi stimularea sistemului nervos - un pahar de suc de ridiche neagră amestecat cu 1/4 miere, se iau 3-6 linguri pe zi, între mese;

- răceli, pentru ameliorarea răguşelii, pentru încetarea tusei uscate - 1/2 pahar de suc de ridiche neagră amestecat cu 1/2 pahar de miere, se iau de 2-3 ori pe zi câte 1-2 linguri adulţii şi 1-2 linguriţe copiii.

 

Folosit singur, sucul de ridiche se administrează astfel: se începe cu câte 1/2 pahar pe zi, repartizat înaintea celor trei mese principale; se creşte treptat ajungându-se la 2 pahare pe zi. Cura se face timp de o lună, numai la indicaţia medicului şi are efect preventiv şi curativ în cazul pietrelor la vezica biliară şi la rinichi.

 

Suc diluat de ridiche - 30 ml suc de ridiche şi 70 ml apă. Se administrează astfel: în prima zi se bea 100 ml lichid, cantitatea se măreşte treptat, zilnic, în aşa fel încât după 6-8 săptămâni să se ajungă la 400 ml pe zi. Lichidul se bea seara la culcare. Astfel folosit produce intensificarea eliminării fierei. Se ia numai cu avizul medicului şi sub control medical.

 

 

Notare
Comentarii
de dan
Da, e excelent. Eu am eliminat pietrele la rinichi dupa o saptamina de cura de suc de ridiche.

de maria din iasi
sucul de ridiche neagra este foarte bun in raceli, tuse.

de vasile
d-l dan a-ti luat sucul de ridiche neagra sub supraveghere medicala? multumesc.in ce cantitate a-ti luat zilnic si in ce perioada ?(inainte de masa sau dupa masa sau intre mese).

de Catalina
Sucul de ridiche neagra cu miere e foarte bun pt raceala si tuse la copii! Eu nu storc ridichea, ci ii fac o gaura, pun inauntru miere, las peste noapte si a 2-a zi ii dau cate o lingurita dupa fiecare masa. Nu e prea placut la gust dar il accepta totusi si efectul e ff bun! Iarna asta nu am ajuns niciodata la antibiotic cu fetita, desi merge la gradinita si a racit de destule ori!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Ridichea neagră Ridichea neagră este cunoscută încă din Antichitate (în Egiptul antic, mai apoi introdusă de romani în Europa), fiind renumită pentru proprietăţile sale şi ca remediu în numeroase boli, în mod special împotriva răcelilor şi gripei. Se remarcă îndeosebi printr-un puternic efect tonic, ca şi prin efectul...
Litiaza biliară - cauze şi tratament Litiaza biliară ţine de simptomatologia ce afectează vezica biliară (colecistul sau, popular, "fierea"). Vezica biliară este un sac de mici dimensiuni, lung de aproximativ 9 cm, în formă de pară, poziţionat imediat sub ficat.
Top 4 remedii naturale impotriva bronsitei Prevestitorul sezonului rece, tusea, poate fi un simptom pentru o gama variata de afectiuni: de la o simpla raceala, la infectii respiratorii acute sau inflamatii cauzate de alergii.
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.
Servirea Ceaiului Savori si sanatate intr-o ceasca de ceai Dupa apa, ceaiul este bautura cea mai consumata in intreaga lume. El este apreciat din cele mai vechi timpuri datorita efectului sau terapeutic, fiind utilizat atat intern cat si extern. Ambele utilizari ale ceaiului sunt aplicate in Spa-uri. Desi mai...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: busuiocul Busuiocul considerat "regele mirodeniilor" de mulţi bucătari şi autori de cărţi gastronomice, la români şi în toată lumea creştin-ortodoxă el este folosit la stropirea cu aghiazmă, pentru sfinţirea locurilor şi alungarea necuratului. Foarte puţini oameni cunosc, însă, calităţile terapeutice ale busuiocului...