Cele mai citite
 


Guvernul britanic va publica săptămânal numărul cazurilor de infecţii intraspitaliceşti
vineri, 4 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de cazuri de infecţii intraspitaliceşti cu organisme rezistente la antibiotice vor fi publicate pentru prima dată online săptămânal, în Marea Britanie, într-un efort de a condamna spitalele care nu reuşesc să aibă grijă de pacienţii lor, scrie cotidianul britanic Daily Mail.
Marţi, 1 iunie, cazurile de infecţii cu SARM /tulpini de bacterie stafilococ auriu rezistent la meticilină/ şi cu Clostridium Difficile /C difficile/ au fost făcute publice online pentru prima dată, într-un efort de a îmbunătăţi transparenţa şi tragerea la răspundere în toate secţiile spitalelor.

În cadrul acestui demers, pacienţii vor putea consulta numărul de cazuri de infecţii în cazul spitalului lor local.

Datele relevă că spitalul cu cea mai mare rată a cazurilor de infecţie cu C difficile este Arrowe Park Hospital, din Birkenhead, comitatul Cheshire, cu o medie de 4,4 cazuri pe săptămână, urmat de Spitalul Universitar din North Staffordshire, cu o medie de 3,7 cazuri şi de Nottingham City Hospital cu 3,1 cazuri.

Cel mai numeroase cazuri de infecţie cu SARM s-au constat la Leicester Royal Infirmary, la St Helier Hospital din Carshalton, comitatul Surrey şi la St James University Hospital din Leeds, în toate aceste instituţii înregistrându-se o medie de 0,33 de cazuri pe săptămână.

Potrivit lui Derek Butler, directorul de la SARM Action, deşi infecţiile cu SARM şi cu C difficile sunt la cel mai scăzut nivel de când a început monitorizarea, rămân temeri că în unele zone spitalele nu pot rezolva problema.

Datele sunt în prezent disponibile pentru fiecare săptămână începând cu 14 martie, iar pacienţii vor putea întotdeauna să consulte datele din ultimele 3 luni.

Ratele infecţiei cu E-coli vor fi adăugate în timp, guvernul urmând să vadă dacă datele trebuie oferite la nivel de departament sau de secţie.

Datele sunt accesibile publicului pe site-ul data.gov.uk.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă tulpină de stafilococ auriu, detectată la vaci şi la om O nouă tulpină de stafilococ auriu (Staphylococcus aureus) rezistent la antibioticul meticilină a fost descoperită la vaci de lapte şi la om în Marea Britanie şi Danemarca, potrivit unui studiu publicat vineri în revista britanică The Lancet Infectious Diseases - informează AFP.
Utilizarea de rutină a antibioticelor în fermele de animale ameninţă sănătatea umană Pe măsură ce Europa şi SUA înfruntă ameninţarea organismelor rezistente la antibiotice, fermierii din Marea Britanie au crescut substanţial în ultimul deceniu folosirea medicamentelor pasibile de a dezvolta tulpini letale, slăbind astfel puterea medicinii umane de a vindeca bolile, informează ziarul...
Un pansament care îşi schimbă culoarea când detectează infecţii, util în lupta împotriva rezistenţei la antibiotice Un pansament medical care îşi schimbă culoarea atunci când detectează infecţie ar putea reduce utilizarea inutilă a antibioticelor, spun oameni de ştiinţă de la Universitatea Bath din Marea Britanie, informează BBC.
Numărul cazurilor de boli venerice a atins un nivel fără precedent în Statele Unite în 2015 Numărul cazurilor de boli venerice a atins un nivel fără precedent în Statele Unite în 2015, potrivit autorităţilor sanitare federale, care se plâng de reducerea drastică a bugetelor de prevenţie şi îngrijire, informează joi France Presse.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Timiş: Corpul de control al Ministerului Sănătăţii verifică Spitalul Judeţean privind infecţiile nosocomiale Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce au fost raportate cazuri de infecţii nosocomiale, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma contractării, în spital, a bacteriei Clostridium Difficile, care i-a provocat boala diareică acută (BDA).