Cele mai citite
 


Copiii care mănâncă mulţi hamburgeri suferă de astm mai mult decât ceilalţi
luni, 4 iunie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Ce mancam?, Alergologie si Imunologie, Plamanii
 

Copiii din ţările bogate care mănâncă trei hamburgeri pe săptămână sau mai mulţi riscă mai mult să aibă astm, potrivit unui amplu studiu internaţional publicat joi în revista de specialitate 'Thorax', relatează AFP.

Dimpotrivă, un regim mediteranean, bogat în fructe, legume şi peşte pare a avea un rol protector.

Gabriele Nagel, de la Universitatea din Ulm (Germania), şi colegii săi au analizat datele referitoare la 50 000 de copii din 20 de ţări, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, strânse din 1995 până în 2005. În chestionarele completate de părinţi erau trecute obiceiurile alimentare şi dacă sufereau de astm sau de respiraţie şuierătoare. Aproape 30 000 de copii au făcut şi teste de alergie.

Regimul alimentar nu pare a determina o creştere a sensibilităţii la alergenii comuni (polenurile), dar ar putea avea o influenţă asupra frecvenţei astmului sau a respiraţiei şuierătoare, arată cercetătorii.

Consumul ridicat de fructe este asociat cu o incidenţă scăzută a respiraţiei şuierătoare la copii, în ţările bogate, ca şi în cele sărace. O alimentaţie bogată în peşte îi protejează pe copiii din ţările bogate, în timp ce un regim bogat în legume verzi pregătite, pe cei din ţările sărace. Cercetătorii au confirmat observaţiile anterioare, conform cărora un regim de tip mediteranean duce la o incidenţă mai scăzută a astmului şi a respiraţiei şuierătoare.

În schimb, în ţările bogate, consumul a trei hamburgeri sau mai mulţi pe săptămână se asociază cu o prezenţă crescută a astmului şi a respiraţiei şuierătoare.

Notare
Comentarii
de Manu
In perioada cand mi s-a dezvoltat mie aceasta boala, in Romania hamburgerii de-abia aparusera si doar in capitala. Eu, in provincie, gustam maxim unul pe an asa ca...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Fructe, legume şi peşte pentru prevenirea cancerului de colon (studiu) Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roşie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentaţie. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.
Suplimentele cu ulei de peşte administrate în sarcină pot reduce riscul de astm în cazul copiilor (studiu) Suplimentele cu ulei de peşte administrate femeilor gravide în ultimele trei luni de sarcină ar putea reduce riscul de astm sau de wheezing - numit şi respiraţie şuierătoare - în primii trei ani de viaţă ai copiilor lor. Aceasta este concluzia unui studiu publicat miercuri, realizat recent în Danemarca...
Ortorexia, obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă, nu este lipsită de riscuri (studiu) Ortorexia este o tulburare de comportament alimentar care constă într-o obsesie pentru o alimentaţie sănătoasă. Oamenii care suferă de această patologie sunt obsedaţi să caute hrană cât mai sănătoasă şi resping sistematic alimente cunoscute ca nesănătoase. Se feresc să mănânce o cantitate cât de mică...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Alimentaţia bogată în potasiu poate preveni riscul de ictus (studiu) O alimentaţie bogată în potasiu ajută la prevenirea riscului de infarct cerebral sau ictus, mai ales la femeile care au trecut de menopauză, informează online ziarul ABC, citând concluziile unui studiu publicat de revista "Stroke". Se recomandă, aşadar, consumul de fructe,legume şi de peşte, mai ales...