Cele mai citite
 


Botoşani: Medicii chirurgi ortopezi refuză să mai opereze
vineri, 4 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean 'Mavromati' refuză să mai efectueze, începând de joi, intervenţii chirurgicale, în semn de protest faţă de condiţiile de muncă.
Ei au anunţat, joi, conducerea spitalului că nu vor mai intra în blocul operator decât după ce va fi reparată instalaţia de climatizare.
Cei cinci medici spun că, deşi în urmă cu doi ani s-au investit sume consistente de bani în reabilitarea sălilor de operaţii, acestea au devenit nefuncţionale.
'De când s-a instalat acest sistem de climatizare, nu ştiu dacă au fost trei luni ca să funcţioneze bine. Am tot făcut referate. Noi lucrăm cu generatoare de căldură, aparatură electronică, radiologică şi nu ştiu în câte domenii din România se lucrează la temperaturi de peste 35 grade şi umiditate 100%. Instalaţia a fost prost efectuată. Nouă ni se cere act medical de calitate, în schimb condiţiile pe care le-am moştenit sunt mizerabile. Am transmis conducerii spitalului că secţia de ortopedie nu va mai face nicio intervenţie chirurgicală până când nu se remediază sistemul de climatizare din sală. Noi nu mai acceptăm aceste condiţii', a declarat medicul şef de la ortopedie, Radu Malancea.
El spune că din cauza temperaturilor ridicate din blocul operator una dintre asistente a fost dusă la urgenţă cu criză de spasmofilie.
Medicii ortopezi efectuează, în medie, şase intervenţii chirurgicale în fiecare zi. Ei recomandă bolnavilor fie să aştepte refacerea instalaţiei de climatizare, fie să apeleze la serviciile medicilor din alte judeţe.
Managerul Spitalului Judeţean, medicul Cornel Enache, consideră că protestul medicilor este justificat.
'Au fost făcute lucrări de mântuială de către firme care nu ştiu dacă aveau expertiza în domeniu. Este vorba de climatizările din sălile de operaţii şi de echipamentele care au fost achiziţionate. Noi am cerut însă medicilor ca măcar la urgenţe să se intervină, iar cazurile care pot fi temporizate vor fi trecute pe lista de aşteptare', a declarat Enache, care susţine că spitalul nu are fonduri pentru refacerea instalaţiilor de climatizare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Activitatea secţiei de ortopedie a Spitalului judeţean de urgenţă, blocată din lipsă de personal Medicii chirurgi ai Secţiei de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au sistat, temporar, intervenţiile chirurgicale, pe fondul lipsei cadrelor medicale, a declarat, joi, şeful secţiei, medicul Radu Malancea.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce o sală de operaţii a fost inundată în timpul unei intervenţii chirurgicale Botoşani, 11 nov/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a declanşat, miercuri, o anchetă administrativă după ce o sală de operaţii a fost inundată în momentul în care un medic efectua o intervenţie chirugicală, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă în faţa CJ Botoşani, 18 feb/ Agerpres/- Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi, sediul Consiliului Judeţean, în semn de protest faţă de neacordarea unor drepturi salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Botoşani: A fost inaugurat noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean Mavromati Noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost inaugurat vineri, în prezenţa autorităţilor, dar şi a unor medici de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.